ONLINE AMATEURESKE NIEUWSGARING


De professionalisering van het amateurvoetbal hebben wij hier al vaker de revue laten passeren. Qua betalingen, randvoorwaarden, problemen en transfers begint de toplaag van het amateurvoetbal (Top-, Hoofd- en 1e klasse-niveau) steeds meer te lijken op het profwereldje. Soms zijn het symptomen van een logische trend, soms is er sprake van ronduit lachwekkende Manchester City-achtige taferelen in de polder. Het is in ieder geval een vermakelijk onderwerp.

Maar vandaag willen we het even niet hebben over de clubs zelf – we verleggen onze aandacht naar degenen die aandacht besteden aan de toplaag van het amateurvoetbal; in dit geval de online nieuwsplatforms. We zijn benieuwd waar onze lezers hun informatie vandaan halen. Op welke website check je de stand? Welk platform is het beste ingevoerd? Wat is het beste opgezet? Vanzelfsprekend hebben we zelf onze favorieten die hieronder de revue passeren. Gaarne uw aanvullingen en commentaar in de comments.

 1. Voetbal Nederland.NL – Wellicht de oudste, meest complete, maar ook slechtst vormgegeven amateurvoetbalwebsite van Nederland.
 2. Topklasser.NL – Verzamelt nieuws, standen van alle Top- en Hoofdklassen Zondag en Zaterdag.
 3. Zondaghoofdklasse.NL/Topklasse.NET – Puur gericht op de zondag in het noorden; doet dus alleen de Hoofdklasse C en de Topklasse Zondag.
 4. Voetbal op Zaterdag.COM – Zeer complete en goed ingevoerde verzameling van voetbal op zaterdag (hoe kan het ook anders) tot en met de derde (!) klassen. Overduidelijke focus op Top en Hoofd, qua nieuws, transfers en verslagen.
 5. Hollandse Velden.NL – Standenwebsite voor alle standaardelftallen van Nederland. Vrij rap up to date; rapper dan de KNVB in ieder geval.
 6. AFC-Amsterdam.NL – En dan vooral de sectie ‘Topklasse Nieuws’; zeer slim gebruik van feeds, waardoor je toegang krijgt tot een walhalla van belangrijk en veel minder belangrijk amateurvoetbalnieuws.

Voel u vrij om bovenstaande lijst van commentaar te voorzien en ons te verlichten met nieuwe pareltjes van online amateureske nieuwsgaring!

PS. Enne, wat vinden we van dat ge#amatweet?

Advertenties

6 Reacties op “ONLINE AMATEURESKE NIEUWSGARING

 1. voetbalopzaterdag.com natuurlijk. De Cruijff onder de websites.

 2. http://www.voetbalrotterdam.nl Weliswaar beperkt maar goed geïnformeerd en poopulair in het Rotterdamse.

 3. Inderdaad, http://www.voetbalrotterdam.nl, altijd leuk.

  En ook http://www.topamateurvoetbal.nl mag er zijn, met name het forum. De focus ligt dan weliswaar op de clubs uit het oosten en noorden van het land, maar ook de andere regio’s beginnen terrein te winnen dankzij de bemoeienissen van supporters van diverse clubs. Zo is Katwijk er al goed vertegenwoordigd, net als Rijnsburgse Boys, FC Lisse, Noordwijk, Capelle en natuurlijk de Spakenburgse grootmachten.

 4. Pingback: DE RENAISSANCE VAN HET STEDELIJKE VOETBAL? |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s