HET SHIRT GEEFT KLEUR AAN DE CARRIÈRE

Vandaag gaat het raam dicht. De tocht in het salarishuis zal even ophouden. Transfers zijn na middernacht niet meer mogelijk. Daarom is vandaag een spannende dag. Het aantal bezoekers op voetbalgerelateerde websites zal vandaag hoger zijn dan normaal. Je wilt immers weten of die ene transfer nog doorgaat. Spelers en makelaars moeten anders weer een paar maanden wachten met het vullen van hun zakken. Benieuwd welke sjeik vandaag nog de beurs trekt. Gaat de langst slepende transFer nog door?

Eigenlijk is het raar dat je als werknemer maar in een bepaalde periode van het jaar van baan mag veranderen. Het is ook raar dat je na vier competitieronden als speler en club niet weet waar je aan toe bent. Dit laatste is een goede reden om je seizoenkaart pas na vandaag te kopen. Benieuwd hoe de carrousel er uitziet als hij stopt. In Eindhoven gaven ze hem de hardste zwieper en gooiden er meteen de markt mee in het slot. Want bij andere clubs raakten de verhoudingen een beetje zoek door de absurde bedragen die de Brabanders neertelden.

Maar het ergste is dat na vandaag weer een tweede gewenningsproces begint. We zijn inmiddels al 360 minuten onderweg, maar het blijft vreemd om Wijnaldum in een ander rood-wit te zien. Het PSV-shirt zal hem nooit goed gaan staan. Bij sommige spelers heb je dat heel erg, bij andere juist helemaal niet. Henk Vos stond alles, Christian Vieri idem dito. Maar bij sommige spelers hoort een bepaald tenue, ondanks dat je weet dat ze er wellicht nooit meer in zullen spelen. Theo ziet er niet uit in het shirt met de drie sterren. Hij hoort in een lelijker shirt te spelen, zonder historie. Daarin is hij veel imposanter. Paolo Maldini staat alles behalve Nerazzuri. Een shirt hoort bij je stijl als speler. Dus denk goed na voordat je vandaag nog van shirtje ruilt, ook als de ander zich blauw betaalt!

Advertenties

2 Reacties op “HET SHIRT GEEFT KLEUR AAN DE CARRIÈRE

  1. Liefhebbend Voetbalhart`

    Kennelijk zitten alle potentiële Voetblah-reaguurders vandaag de hele dag voor het transferraam te twitteren. 🙂

    Inmiddels is al het e.e.a. bewaarheid of achterhaald, maar het is wel al duidelijk dat Martin van Geel de grote winnaar gaat worden van het pokerspel op Eredivisie-niveau.

  2. Pingback: ODE AAN DE ´EEUWIGE ZITTER VOOR HET RAAM’ |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s