HARRY MOET BLIJVEN!

Gisteren werd bekend dat de spelers van het Nederlands Elftal liever niet meer meewerken aan de programma’s rond de wedstrijden van Oranje. Ze vonden de opnames met Johnny de Mol en Harry Vermeegen te veel een inbreuk op hun privacy. Op zich niet zo vreemd, maar niet gunstig voor de pr van de heren. Het beeld van arrogante voetballers die niets geven om de fans komt immers snel naar boven.

Het was de Kabel die ooit besloot niet meer met de pers te praten. Die schreef toch maar wat ze wilde, zij zouden vanaf nu alleen met hun voeten spreken. Want ze misten, om het op zijn Kabeliaans te zeggen, respect! Zij vergaten echter dat voetballers en media elkaar in een wurggreep houden, ze hebben elkaar nodig. Zeker in tijden waarin sporters merken zijn geworden. Dat de spelers niet willen meewerken aan het programma van Flapdrol de Mol is nog begrijpelijk. Hij is niet het prototype sportjournalist. Hoewel de huidige internationals misschien meer met hippe Sjonnie hebben dan met ouwe Harry. Maar dat de internationals niet meer willen meewerken aan diens programma, is uitermate dom.

Harry is namelijk een icoon. “Wat een leuke moeder heb jij!!”, als hij weer een of ander smerig lokaal gerecht ging eten in dorpen als Ems of Schubbekuttenveen? Afgelopen maandag was het weer ouderwets genieten: Koikarpers kopen met John van den Brom. Harry laat zien dat voetballers net mensen zijn. Hij kan als geen ander een speler de uitspraak ontlokken dat hij ooit terugkomt of dat we wereldkampioen worden. Ongelooflijk dat Kale Kees er niet voor heeft kunnen zorgen dat de spelers vooral mee blijven doen met De Regenjas. Laat eens zien dat er achter al die te grote zonnebrillen en hippe lederen jasjes echte spelers zitten. Oranje heeft Harry nodig, al is het maar om niet te gaan zweven!

Ps. Er is zóveel mooi filmmateriaal dat een selectie eigenlijk onbegonnen werk is. Toch een keuze en wel voor de even sympathieke als legendarische Simon Tahamata. Zeker kijken dus hierboven onder De Regenjas.

Advertenties

3 Reacties op “HARRY MOET BLIJVEN!

  1. Hoewel ik tegenwoordig onze Harry niet meer volg, ook wel omdat het op een gegeven moment een beetje teveel herhaling van flauwe zetten werd, is de man toch verantwoordelijk voor legendarische tv-fragmenten. Ik vond persoonlijk ‘de cirkel is rond’ een briljante vondst, wat in de praktijk leidde tot zowel ontroerende als komische taferelen. Maar toch, als Harry moet/wil blijven zal ie toch ook een andere plaat op moeten zetten. En beter als in combinatie met Henk Spaan zal het nooit meer worden. http://www.youtube.com/watch?v=6kD0rT9FBAA&feature=related

  2. Liefhebbend Voetbalhart`

    Harry is toch een beetje een treurige karikatuur van zichzelf geworden, maar dan nog steeds verre te prevaleren boven dat mollige Molletje. Henk Spaan heeft ook zeker zijn sporen verdiend, maar waar blijft de nieuwe generatie voetbalsatirici?

  3. Pingback: HARRY VERMEEGEN, IK KAN ER NIET TEGEN |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s