WEEKENDPOST: Kneuterige Nederlandse Voetbal Bureaucratie

De bal rolt alweer een tijdje. Alle jeugdelftallen zijn inmiddels  gestart met hun competitiewedstrijden. Na 6 weken zomervakantie kijkt elke spruit weer uit naar de eerste training. Op je eerste dag thuis – na een welverdiende vakantie – fiets je toch even langs de plaatselijke FC om een glimp op te vangen van de strakke grasmat. Je ruikt het versgemaaide gras al twee straten voordat je de Kievitsheuvel, Sportpark Drieburg of de Duinwetering op fietst. Nog even langs de lokale sportzaak om nieuwe kicksen te scoren en dan zo snel mogelijk achter dat balletje aanhollen.

Het bekende tafereel voor elke voetballer. Maar niet als het aan de KNVB ligt!  Voetblah kondigde het naderende onheil reeds aan. Spelertjes die een ongeldige spelerspas hebben, worden keihard gestraft door de Nederlandse FIFA. De NOS berichtte donderdagavond dat er enkele honderden pupillen nog zonder geldige spelerspas zitten. In plaats van amateurclubs een maand de tijd te geven om deze administratieve rompslomp op orde te krijgen, grijpt de KNVB rigoureus in. Onbegrijpelijk dat onwetende, voetballiefhebbende kinderen de dupe worden van dit soort overbodig papierwerk. De meeste amateurverenigingen worden geleid door vrijwilligers. Gelukkig nog wel! En gun deze vrijwilligers dan ook hun vakantie, zodat zij de eerste maand zich weer volledig fris & fruitig kunnen inzetten voor hun club.

Keer op keer slaan de bobo’s van de Nederlandse Voetbalbond de plank mis. De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie is nog innovatiever dan onze federatie. Waar elke postduifliefhebber eenvoudig zijn informatie kan vinden op de website, formulieren online kan downloaden en foto’s kan uploaden, werkt bij de KNVB alles als leefden we nog in de jaren ’60. Van de wedstrijdcommissie kreeg ik te horen dat mijn pasfoto is verlopen. Ik hoopte eenvoudig een digitale foto te sturen naar mijn coach. Maar, uiteraard, verwacht men in Zeist een hardcopy-exemplaar per postduif. Frustrerend! Lang leve de Kneuterige Nederlandse Voetbal Bureaucratie!

Advertenties

3 Reacties op “WEEKENDPOST: Kneuterige Nederlandse Voetbal Bureaucratie

 1. Ik ben zelf ook actief geweest als vrijwilliger binnen SDZZ. De aankondigingen van verlopen spelerspassen worden ver van tevoren verstrekt. Niks dan hulde voor de KNVB wat dat betreft.
  Het probleem ligt echter bij de laksheid van de betreffende spelers. Het duurt in sommige gevallen meer dan 4 maanden voor er een pasfoto ingeleverd wordt.
  Dan vind ik het niet meer dan terecht dat die persoon niet kan spelen.

 2. http://www.dannyvanstrien.web-log.nl
  Het Web-Log dat gaat over talloze onderwerpen over hemzelf

 3. http://www.dannyvanstrien83.web-log.nl
  Het Web-Log dat gaat over talloze onderwerpen over hemzelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s