VERS ORANJE BLOED


Vorige week kwalificeerde het Nederlands elftal zich glansrijk, doch pas na tussenkomst van de rekenmeesters van de UEFA, voor het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne. Bert van Marwijk van Oranje heeft na het opportunistisch beleid van Marco van Basten de potentie ten volle benut, met de nummer 1-positie en een finaleplaats op het WK tot voorlopig resultaat. Komende zomer moet de slagroom op de taart middels herhaling van het kunstje van 1988. Stiekem rekenen we daar al een beetje op.

Maar wat doen we tot die tijd met het Nederlands elftal? We gaan namelijk een uitdagingsloze periode tegemoet van krap een jaar aan betekenisloze kwalificatie- en (dus) oefenpotjes. Om dit interlandseizoen een beetje draaglijk te maken, lijkt de tijd rijp voor de influx van vers Oranjebloed. Een beetje Van Basten-opportunisme in het Van Marwijk-tijdperk dus. Anders voorzien wij een lange, schier eindeloze exercitie van schijnstrijd.

Davy Pröpper! En hij mag zijn maatje Marco van Ginkel (open vooral dit linkje en zeker de reacties!) meenemen. Leroy Fer mag op snuffelstage komen en hij zal ongetwijfeld een lans breken voor oud-ploegmaten Vlaar en De Vrij. Willem Janssen en zelfs Willie Overtoom en Lex Immers zijn gegadigden. Van zuidelijker oorden komen Van Wolfswinkel en Villareal-aankoop De Guzmán. Tot slot adviseren wij ook Luciano Narsingh, David Mendes da Silva, Ryan Donk, Ronnie Stam, Ruud Vormer en Royke Beerens hun telefoon te allen tijde aan te laten staan.

Wie missen we nog?

Advertenties

4 Reacties op “VERS ORANJE BLOED

  1. Ok, Marco van Ginkel was de eerste en tot nu toe enige Eredivisie-speler die in elk geval onder zijn eigen naam op Voetblah reageerde. En daarvoor zijn wij hem zeer erkentelijk en zal ie voor eeuwig een apart plaatsje in ons hart behouden. Maar om hem nu als potentiële Oranje-klant te betitelen, lijkt me toch iets teveel eer voor deze babyface. Stam heeft volgens mij z’n credits verspeeld en geldt dat ook niet voor Da Silva? Ik denk dat Jeroen Zoet op korte termijn een uitnodiging mag verwachten. En ook Ola John lijkt voldoende potentie te hebben om tzt aan te klampen. En Toornstra steekt momenteel niet in beste vorm, maar is daarom nog niet uit mijn Oranje-beeld verdwenen. Voor al deze spelers geldt wel dat ze meteen aan een erg hoog niveau aan moeten klampen. En dat zou voor de meesten der vernoemden wel eens een struikelblok kunnen zijn.

  2. Rydell Poepon is begonnen aan zijn tweede jeugd bij De Graafschap.

  3. Mendes da Silva heeft toch al meerdere keren aangetoond het niveau niet aan te kunnen? Persoonlijk tip ik Boerrigter. Van Marwijk is niet van de experimenten. Fer, Vlaar en Janssen zullen al wel in het rijtje kanshebbers staan, Beerens misschien ook wel. Maar Overtoom en de twee Vitesse-jonkies zijn te ver van het grote werk om door de huidige bondscoach opgeroepen te worden. Dus kijkt hij toch naar de ‘grote’ clubs. Siem de Jong was de man die het kampioenschap besliste afgelopen seizoen, ik vind het vreemd dat Wijnaldum hem op de een of andere manier is voorbijgegaan. De bondscoach zal dat ook inzien binnenkort. En als nieuwkomer dus Boerrigter, die het goed doet bij de landskampioen en een goed alternatief is voor Elia (speelt hij in Italië?) en Babel (hoewel wel in vorm blijkbaar).

  4. Jammer dat Dries Mertens een Belg is.
    Hij zou op de reservebank kunnen beginnen.
    Naturalisatie??????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s