AJAX-KAPITAAL BUITEN DE DEUR


Ajax
wordt kampioen. Tenminste, dat zeggen de kenners. Zij hebben namelijk op papier de beste selectie. PSV mag er ook wezen, maar daar lijkt de trainer niet in staat de boel op de rails te krijgen. Bij Twente ligt dat net andersom. Aan de trainer ligt het niet. Er zit juist wat ruiz op de lijn, kijkend naar de selectie. Maar terug naar de Amsterdammers. Die selectie ziet er inderdaad goed uit. Des te opmerkelijker zijn de huidige prestaties van de Amsterdamse huurlingen.

De goal van Mitchell Donald was namelijk echt van grote klasse. De aanname, de handelingssnelheid en de streep met zijn verkeerde been, die Michailov kansloos liet. De kwaliteit droop er vanaf. Was het een momentopname? Ik hoop van niet. Donald was namelijk ook betrokken bij de eerste goal. Met een slimme pass zette stelde hij Vormer in staat te scoren. Een kruisbandblessure zette hem lange tijd buitenspel. Maar nu is hij fit. Donald heeft eigenlijk alles in zich wat het huidige voetbal van een middenvelder vraagt. Hij is fysiek beresterk, functionele techniek, tweebenig en beschikt over een groot loopvermogen.

Het verhaal van Sno is zo niet nog opmerkelijker. Verguisd, afgeschreven en te licht bevonden. Hartproblemen. Het was eigenlijk duidelijk: Sno komt tekort. Ook ik had geen hoge pet op van Evander. Totdat ik hem twee weken terug een volledige wedstrijd zag tikken tegen zijn oude club NAC. Sno was by far de beste man van het veld. Een openbaring. De weken erop bevestigden zijn talent. Met als gevolg dat de publieke opinie 180 graden gedraaid is.  Sno heeft eigenlijk alles in zich wat het huidige voetbal van een middenvelder vraagt. Hij is fysiek beresterk, functionele techniek, tweebenig en beschikt over een groot loopvermogen (al doet het filmpje anders vermoeden..). Ligt het kampioenschap van Ajax buiten de deur?

Advertenties

5 Reacties op “AJAX-KAPITAAL BUITEN DE DEUR

  1. Jammer dat Allard hier een schot voor open doel mist. Ook Robert Schilder steekt met kop en schouders boven zijn teamgenoten uit én hij scoorde afgelopen weekend een goal tegen Feyenoord. Als dat geen echte Ajacied is?!

    Verder werd Rydell Poepon gisteren in de reacties nog in verband met Oranje gebracht en is John Goossens (helaas geblesseerd) in potentie ook een topper. Tot slot: Jan Arie van der Heijden!

  2. Liefhebbend Voetbalhart`

    Ach, het komt zo vaak voor dat afgeteste en/of verhuurde spelers van een grotere club elders goed presteren. Vaak is dat niet zozeer een voetbaltechnische, maar vooral een mentale kwestie. Bevrijd van de druk van het moeten presteren en van kritische medespelers/supporters blijken die spelers vaak heel goed te functioneren op een iets lager (stress)niveau. Snap overigens wel waarom Allard Sno en Donald eruit licht, omdat ze beiden idd wel de uitstraling hebben van een topspeler. Al zouden toch ook beiden qua handelingssnelheid en problemen in de kleine ruimte wellicht iets te kort komen op het hoogste Nederlandse podium.

  3. De reden waarom Goossens (idd toppert), Schilder (ook goed in de derde helft) en Poepon (prima spits) niet zijn meegenomen is omdat zij niet meer op de loonlijst staan van de Amsterdammers. Jan Arie wel, maar is toch een ander type. Hij is fysiek niet beresterk, heeft geen groot loop vermogen en is hopelijk niet tweebenig…

  4. Ben het overigens wel eens met Allard omtrent Sno. Heb hem ook in mijn Profcoach-team, dus hatsee!

  5. Ik dacht dat Sno ook niet meer bij Ajax onder contract stond. Toch vraag ik me af of hij wat toe zou kunnen voegen aan Ajax. Is toch niet een typische Ajax speler. Net als Enoh trouwens. Dat hij beter kan dan RKC geloof ik zeker, maar veel hoger?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s