DE POPLA POLONAISE

Wie heeft er nou niet ooit een willekeurige voorbijganger willen behangen met toiletpapier? Gewoon even lekker inwikkelen. Stukje sfeer brengen in het straatbeeld. Niks geen free hugs van bepuiste pubers die duidelijk lijden aan reeds prenataal ontstane Woodstockarmoede. Nee, doe mij maar een gezellig rolletje Pa-Pa Pa Pa Page Pa-Pa, Pa-Pa Pa Pa Page Pa-Pa, Pa-Pa Pa Page-uh.

De voetballerij loopt dan ook ver vooruit als we kijken naar inventief en multifunctioneel gebruik van huishoudelijke artikelen. Als blijk van waardering neemt de gewone man graag allerhande zaken mee naar het stadion waar een dolende linksbuiten, een grensrechter met buikloop, de ‘laatste’ man en/of een keeper met aambeien echt nog wel z’n voordeel mee zou kunnen doen. Een aanstekertje en een slof Norit links, opblaaspoppie met een voorbinddildo rechts en je bent er al.

Spijtig dat men deze gegeven paarden af en toe toch in de bek kijkt. Kan zo’n grensrechter niet gewoon even beleefd zijn? Aannemen, duim omhoog, knikje maken en vlaggen maar. Dat meneer er even bij stil staat dat die breedgeschouderde meedenkende hooligan zijn hele imago op het spel zet door met een pakketje popla op stap te gaan, zit er natuurlijk niet in. Nee, het zou eens afgelopen moeten zijn met dat gebrek aan begrip voor menige supportersschare. Die Feyenoord-aanhangers kwamen afgelopen zaterdag toch ook gewoon alleen maar even kijken of het bestuur nog wel voldoende toiletpapier had om hun billen mee af te vegen. Dat is toch niks meer dan normaal…

Advertenties

Een Reactie op “DE POPLA POLONAISE

  1. liefhebbend voetbalhart

    Zo is het maar net! Vroeger noemden we het gooien van een staaf nog een incident. Tegenwoordig zeggen we bij al die cordon sanitaire en grof vuilsmijterij:” Doe eens normaal man!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s