WEEKENDPOST: Hollandse School Vanbasten

Zes wedstrijd gespeeld, één schamel puntje. Frank Arnesen zal een compleet andere start gewenst hebben bij Hamburger SV. Met als dieptepunt dat hij na zes wedstrijden al rigoreus dient in te grijpen door trainer Michael Oenning op straat te zetten.

HSV weet de laatste jaren weer aan te haken bij de top van de Bundesliga. Helaas heeft de financiële crisis ook een flinke impact op het beleid van de Noord-Duitsers. Noodgedwongen dienen spelers met een topsalaris te worden verkocht. De clubleiding moet haar technisch beleid drastisch aanpassen. De gedoodverfde kandidaat voor deze klus wordt in de persoon van Frank Arnesen binnengehaald. Van Nistelrooij, Matthijssen en Elia worden ingewisseld voor Son, Rajkovic, Bruma en Töre (waarmee men bijna letterlijk doelpunten hoopt te kopen..). Met jeugdig elan trachten die Rothosen eenzelfde weg als Dortmund in te slaan.

Gisterenavond werden de eerste sporen zichtbaar van dit toegepaste beleid. Onder toeziend oog van Mr. Arnesen wonnen de Rood-witten met enig fortuin in Stuttgart van de Plaatselijke FC. En dus heeft het ontslag tot het gewenste resultaat geleid. De vraag die rest: Hoe verder? Meteen wordt de naam van Huub Stevens weer genoemd, want bij elke Duitse club zonder trainer wordt der harter Hund geapporteerd. Huub heeft bij PSV aangetoond, dat hij niet aan een elftal kan bouwen. Hij borduurt voort op andermans succes. Dat is ook een kwaliteit, want waneer er slack in een elftal sluipt, schudt Huub de boel wakker!

Louis van Gaal zou de ideale kandidaat zijn voor dit jeugdig elftal. Maar Truus in Hamburg.., uuhh neej! Dan Marco van Basten. Hij heeft bij Oranje prima gepresteerd met een jonge groep leewen, is hongerig en zal uit zijn op revanche. In mijn ogen past San Marco in het geschetste plaatje van Frank. Zie het als Van der Vaart:  ook de chemie met Ajax verloren en uiteindelijk zijn plezier teruggevonden in Noord-Duitsland. Wij gunnen Van Basten deze kans! Pfankuchen oder nicht.

Ps. Huub lijkt inmiddels rond met HSV.

Advertenties

2 Reacties op “WEEKENDPOST: Hollandse School Vanbasten

 1. liefhebbend voetbalhart

  Je snapt niet waarom zelfs Duitsers nog ‘vallen’ voor de ouderwetse trainingsstijl van Huub Stevens. Los van de ogenschijnlijk sympathieke persoon, is inmiddels toch wel gebleken dat deze ‘steenkolen’stijl uit de tijd is. Bovendien wordt het onderhand eens tijd voor een parlementair Voetblah-onderzoek naar de HANDEL en wandel van de eveneens sympathiek ogende heer Arnesen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze man binnen zijn inmiddels uitgebreide netwerk behoorlijk aan het garen spinnen is. Met mogelijk wel eigen geldelijk, maar voor zijn clubs zeer weinig sportief gewin.

 2. Ik vraag me af of je HSV met dit spelersmateriaal wel aan het voetballen krijgt.
  Er staat geen enkelel aansprekende naam in.
  In Hamburg moet Stevens wegblijven en Van Basten idem dito.
  Laat een Duitser dat klusje maar klaren.
  Ik word niet warm van HSV Hamburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s