DE EREDIVISIE MOCRO FLAVOR


Marokko
. Er zijn weinig landen op de wereld die ons volk zo bezig houden als deze Noord-Afrikaanse kustnatie. Veelal gaat het dan om degenen die hun roots hebben ten noorden van de Sahara, maar inmiddels zijn neergestreken in Helmond, Gouda, Amsterdam-West of Utrecht-Zuid. Wij houden ons echter even terzijde van Algemene Beschouwingen op deze materie en focussen ons op onze core business: de voetballerij. Want ook daar houden de Marokkaans-Nederlandse medelanders de gemoederen bezig.

Geheel in de tijdsgeest beginnen we negatief. Omdat de transferdeadline inmiddels niet alleen in Turkije en Rusland, maar ook in Saoedi-Arabië, Djibouti en Guadeloupe definitief gepasseerd is, bivakkeren de heren El Hamdaoui en Aissati minstens tot de winter in Amsterdam-Zuidoost. Al dan niet slecht behandeld door Linse of De Boer; al dan niet ingegeven door financiële redenen. Feit is dat deze bovenmatig getalenteerde voetballers bewust hebben gekozen voor het niet op niveau uitoefenen van hun passie. En dat vinden wij onbegrijpelijk.

Maar laten we positief eindigen. Er zijn er namelijk een hoop die het wél goed doen, of niet meneer Wilders? Neem Karim El Ahmadi, na een jaartje zakkenvullen in Al Ahli, weer helemaal terug. Niet alleen als heersend spelverdeler, sluw inpasser of kloek wegdraaier, maar zelfs als loopwonder in de 85e minuut. Hulde! Of Otman Bakkal die draaft, assisteert, scoort en excelleert zoals hij eigenlijk bij PSV ook al deed, voordat hij door Rutten op het tweede plan werd gezet. Effectiever dan net-niet voetballer Wijnaldum en op korte termijn misschien wel nuttiger voor Feyenoord dan Fer.  Laten we verder gaan met wat namedropping om te illustreren dat de Marokkaanse Meerwaarde voor de Eredivisie evident is: Oussama Assaidi (wat een speler!), Adil Auassar (drijvende kracht), El Akchaoui (gewoon prima) en Soufian El Hassnaoui (let op hem!). Tot slot van deze goednieuwsshow een bericht uit Zweden: ex-probleemkind Rachid Bouaouzan scoort en wordt kampioen met Helsingborgs. De Mocro Flavor als Hollands exportproduct. Het moet niet gekker worden met die integratie!

Advertenties

8 Reacties op “DE EREDIVISIE MOCRO FLAVOR

 1. Oh en om weer terug ontopic te komen. Die Adam Maher (niet bepaald Marokkaanse naam) van AZ kan ook een aardig potje voetballen.

 2. Soufian El Hassnaoui… Waar wordt die verwachting op gebaseerd? Ik, en ik heb een seizoenskaart voor De Graafschap, zie in hem geen talent. Ik vermoed dat hij vrij snel afzakt in het voetbalwereldje. Verder is het inderdaad wel een knuffelberber.

 3. En natuurlijk Mo Faouzi!! De superspits in de topklasse!

 4. Marokko wordt op voetbalgebied in Nederland het 2e land na Nederland.
  Kijk maar uit dat die gasten het niet van ons overnemen.
  Dat technisch gefriemel dat die gasten kenmerkt, is niets voor mij.
  In de toekomst krijgen we beslist beleid…. maar 2 Marokkanen per club.
  Moeten we nu al invoeren voordat het te laat is.
  IK bedoel hier overigens niets discriminerends mee want ik ben toch wel een beetje fan van de allerbeste …….die gast van Heerenveen,
  Een nadeel van deze voetballers…..ze doen het erom wie de moeilijkste naam heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s