DE ZUSJES VAN BOUSSOUFA

Een prominente afvaardiging van Voetblah reisde eergisteren af naar Antwerpen om de wedstrijd Koninklijke Beerschot Antwerpen Club – Club Brugge te aanschouwen. Club de club die bovenaan staat, met onder meer Donk, Vleminckx en Zimling in de basis. Beerschot de club die op dit moment de grootste is van Antwerpen met de omstreden Stijn Stijnen op doel, de Senegalees Ibrahima Sibide in de spits en de Zimbabwees Nyoni op het middenveld. De bank van de Antwerpenaren werd warm gehouden door niemand minder dan Sherjill McDonald en good old Bart Goor. Voetblah verzamelde een uur voor aanvang op de stoep van Café Stadion: incluis bier, puntzak patat, paarse sjaal en een DJ voor de muziek. Plek in het stadion: vlak naast de harde kern. Hup Beerschot! De wedstrijd bood voldoende stof tot napraten. Bij deze analyse 1: De zus van Boussoufa.

De zus van Boussoufa luistert eigenlijk naar de naam Dirar en is het type dat lijkt op de look-a-like van Cristiano Ronaldo. Zo loopt ie er dus ook bij. Haartjes verzorgd, gekleurde schoentjes, arrogante uitstraling en de bal iets te vaak met de onderkant van de voet beroerend. De ‘zus van’ dartelde de tweede volle 45 minuten voor onze neus (want ook de look-al-ike van de look-a-like wissel je niet) aan de rechterkant, waardoor hij ook door de harde kern van Beerschot werd opgemerkt. Overduidelijk parasiterend op zijn klasse, maar ondertussen faliekant falend als het gaat om balvastheid, laat staan rendement. Tot onze vreugde werd onze groeiende irritatie over het spel van Dirar plots treffend verwoord door de supportersschare van Beerschot: Hij is de zus van Boussoufa, hij is de zus van Boussoooooufa! Hij is de zus van Boussoufaaaa.

Hoe komt het toch dat we dit type steeds vaker en op alle niveaus tegenkomen? Verkeerd zelfbeeld en gericht op uiterlijk vertoon. En waarom bekrachtigen voetbaltrainers deze speelstijl door de zusjes van Boussoufa steevast nummer tien toe te bedelen (ook als ze rechtsbuiten spelen)? Daarom een tip voor de Adri Kosters van deze wereld. Laat de heertjes eens kijken naar bovenstaande woorden van Robin van Persie (toch een rolmodel en misschien wel ooit one of them). Zonder een interventie van dien aard vrezen we dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zusjes overgaan tot het aanschaffen van vleeskleurige jarretelletjes om de sokken omhoog te houden. Tot net boven de knie welteverstaan.

Vanmiddag om 14.00 verschijnt op Voetblah de eerste editie van een nieuwe serie. Komt dat zien!

Advertenties

10 Reacties op “DE ZUSJES VAN BOUSSOUFA

 1. Leuke sfeerrapportage jongens! Ben ook benieuwd naar het vervolg, naar die andere zusjes van Boussoufa. En wat vonden jullie van het niveau? Pro of Anti League?

  • Nou, het niveau hield niet over, maar daarvoor waren we ook niet gegaan. Al moeten we toegeven dat het op z’n minst zo slecht was als we hadden verwacht. A.s donderdag (Mazuro) en a.s. maandag (mr. Voetblah) worden andere zusjes van Boussoufa opgevoerd.

 2. Beste Voetblah… leuk stukje, maar mag ik jullie als Beerschot-fan vragen waar en wanneer jullie precies Pakanaru in de spits hebben zien spelen? Ik denk dat jullie Ibrahim Sidibé bedoelen. Ik hoop dat jullie een fijne avond beleefd hebben, ook al vonden jullie het niveau van het voetbal blijkbaar maar niets…

  • Beste Colfan en ook Beerschotfan, onze nederige excuses voor deze onvergeeflijke vergissing. Wij moesten het zonder programmaboekje doen en meenden het op te kunnen maken uit de ochtendkrant op de ontbijttafel the morning after. Wellicht heeft het delen in de feestvreugde over het in extremis behaalde punt onze perceptie parten gespeeld. Maar we zetten het meteen recht. Hartelijk dank voor de beleefde terechtwijzing en vergeet vooral niet ons te blijven volgen. Morgen deel 2.

 3. de spits is een fin met de naam porokara, maar voor de rest een leuke reportage

  • Beste Beerschotfan, zie ons antwoord op de reactie van Colfan. Gezien ’s mans donkere uiterlijk zal het toch idd Sidibé zijn die we bedoelen. Hoewel… Zie onze woensdagpost over Vikingen en Noormannen…’.
   Ook u bedankt voor de reactie.

 4. als jullie het niveau maar zwak vonden, hebben jullie toch ook dat niveau bovengehaald voor dit artikel : de Zimbabwaan is NyoNi en niet NyoMi, met de Congolese spits Pakanaru (waar halen jullie dit????) bedoelen jullie waarschijnlijk de Finse middenvelder Porokara (of de Senegalese spits Sidibe??)

  • Beste ratteuh, u heeft volkomen gelijk, zie hiervoor onze reacties op, naar ik aanneem, uw collega-Beerschotfans. Wat betreft Nyoni was de fout al eerder ontdekt en hopen we dit met de post van morgen ruimschoots goed te maken. Onze nederige excuses en evenwel bedankt voor uw reactie.

 5. Beste Voetblah, stop met deze zelfkastijding en excuses, ze zijn nergens voor nodig. Af en toe kunnen wij Belgen – en zeker wij Antwerpenaren – ervan genieten om ‘nen Ollander’ eens de les te spellen, maar uiteindelijk is het enige wat wij van jullie willen horen, dat een matchke Beerschot ook voor jullie een leuke ervaring was. Voor heel voetbalminnend Nederland verklaren dat Beerschot de ploeg van ’t Stad is, zou ook erg gewaardeerd worden.
  (BTW: Sherjill schrijf je met dubbele l achteraan.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s