TWO SIDES OF THE STORY #1 | Hoofdklasse A (zat)

Nederland kent 16 miljoen bondscoaches, zo luidt het cliché en dus zullen er nogal wat tegenstrijdige meningen zijn over ’s lands meest populaire spelletje. Op de amateurvelden is dit zeer zeker het geval en dus wijdt Voetblah vanaf heden wekelijks een nieuwe rubriek aan de heroïsche geschiedenisverhalen die er geschreven worden op de voetbalvelden.

De eerste editie van Two Sides of the Story richt zich op een wedstrijd uit de Hoofdklasse A (zat): Ter Leede – Voorschoten ’97. Een wedstrijd die in extremis de kant van Ter Leede op viel; Tristan Buchinhoren schoot in de 92e minuut de 1-0 op het bord, waarmee de club uit Sassenheim de lijstaanvoerder blijft in de bollencompetitie. Een winstpartij die volgens de scribenten van beider clubs toch een enigszins ander wedstrijdverloop kende.
Want waar men bij Ter Leede stelt dat:

“De thuisclub de drie wedstrijdpunten uiteindelijk echter terecht [mag] koesteren als een beloning voor een prima wedstrijdinstelling en ook als een bonus voor de deze zaterdag weer ijzersterk opererende verdediging”

… daar voelen de groen-gelen uit Voorschoten zich toch enigszins bekocht:

“Het is om gek van te worden en dat werden de spelers van Voorschoten ’97 ook even. Vrijwel de gehele wedstrijd controleerde Voorschoten ’97 het spel en kreeg het misschien wel de beste kansen over negentig minuten. De beloning bleef wederom uit.”

Op het ‘onafhankelijke’ Voetbal op Zaterdag wordt gesproken van een gelijk opgaande strijd, waarin Ter Leede “het geluk van een koploper had, waarmee de vraag open en gerechtvaardigd blijft wie de drie punten het meest is toegekomen afgelopen zaterdag in Sassenheim.

Oordeel zelf: Ter Leede  –  Voorschoten ’97 1-0 (0-0)

Advertenties

6 Reacties op “TWO SIDES OF THE STORY #1 | Hoofdklasse A (zat)

  1. Wow, ik zie dat ik tegenwoordig zelfs een bijnaam heb op Voetblah. ‘Cardoso’ daar doe ik het wel voor 🙂

  2. En met bijpassend icoontje! Welkom bij de club!!

  3. ik denk dat die van Ter Leede nog wel meevalt. Die spreekt ook van een voor de neutrale toeschouwer terechte uitslag van 0-0 na 92 minuten. Maar als je die van Voorschoten ook nog vergelijkt met de neutrale voetbal op zaterdag, dan komen er wat glimlachjes bij mij op mijn gezicht 🙂 Alleen jammer nog dat de Voorschotenaar zich nog iets heeft kunnen inhouden 😛 Al met al, goed begin.

  4. Haha, ik moet toegeven dat het een behoorlijke zoektocht was naar twee conflicterende verslagen. De door clubliefde verblinde verslaggeving valt me nog alleszins mee eigenlijk.

  5. Ben trouwens wel benieuwd waar die foto van mij in het boven de tekst staande logo’tje vandaan is gehaald 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s