iPoke

Een beetje wars van technologie is de voetballer wel. Technologie en voetbal sluiten elkaar zelfs min of meer uit. Als exponenten van deze stelling hebben we natuurlijk onze incapabele FIFA-bazen, maar het gaat al veel eerder mis. De brave brildragende basisscholier gaat in het weekend liever met z’n opa een Mickey Mouse horloge in elkaar solderen, dan dat ie riskeert zijn ‘eigen glazen’ in te gooien door onbeholpen achter een bal aan te huppelen. Maar andersom zul je een voetbalminnend jochie weer niet snel voor zijn plezier een speelgoedtreintje in elkaar zien knutselen.

Toch groeien de nerd en de voetballer met het vorderen der leeftijd wat meer naar elkaar toe. De een telt het aantal chips in een computer, de ander hoeveel ie er om zijn vingers kan doen. De een kneust zijn enkel, scheurt een kniebandje of breekt een neus, terwijl de ander op z’n zestiende alweer toe is aan zijn vierde muisarm. De een kan zich totaal verliezen in het fijnslijpen van een technisch hoogstaand hackje, alwaar een hakje voor de ander de hoogste prioriteit heeft.

Hoewel deze overeenkomsten al uitermate treffend zijn, komen de werelden van de voetballiefhebber en de IT’er af en toe ook echt samen. Dan komen die gasten met een spelletje op de proppen waardoor je volkomen begrijpt dat ze vroeger liever met technisch lego speelden dan zich druk maakten over de macht op het plein. Dan geven ze je: Eye-Mou. En besef je dat toch alles in het teken staat van Koning Voetbal. ‘Zo, pook ik nog even Mourinho in het oog en dan kan ik met een gerust hart gaan’, zal Steve hebben gedacht. Inderdaad Steve… Taak volbracht.

Advertenties

3 Reacties op “iPoke

 1. liefhebbend voetbalhart

  De Catalaan bovenop het nieuws en meedeinend op de golven van de Jobstijding-hype. Maar wel een inventief stukkie en de spijker op de kop met de constatering dat voetballers en technologie een bijna altijd bij voorbaat mislukte een-twee-combinatie is. Helaas geldt dat ook in menig opzicht voor de combinatie betaalde voetballer en techniek.

 2. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

 3. De best betaalde voetballers hebben anders wel de meest geavanceerde mobieltjes, i pods, mp3tjes en hun auto’s verbergen de tom tommetjes niet.
  Thuis staan de mooiste laptops, pc’s en apples.
  Dus ze hebben wel een klein beetje verstand van techniek.
  Wat interessant is is het gegeven hoe intelligent de gemiddelde voetballer is.
  Want met techbniek om kunnen gaan, heeft ook te maken met een zekere slimheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s