WEEKENDPOST: Mag ’t aub wat positiever?!

Afgelopen donderdag stond er op de voorpagina van De Telegraaf de volgende kop: “VVD vreest veldslag Pools tuig“. Opvallend dat in deze economisch onstabiele tijden, de politiek zich bezighoudt met een Europees Kampioenschap dat nota bene pas volgend jaar gaat plaatsvinden! Ten tweede vind ik niet dat de VVD, of welke politieke partij dan ook, een dergelijke uitspraak moet doen. Uiteindelijk vertegenwoordigt de KNVB de Nederlandse voetbalman/vrouw en is het aan hen om in samenwerking met de politie de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Per slot van rekening zijn rellen tussen rivaliserende supportersgardes aan de orde(..) van de dag en van alle tijden, maar wil dit impliceert niet automatisch dat Poolse hooligans ook toe zullen slaan tijdens het EK.

Waarom moeten politici zo nodig dergelijke uitspraken doen? Diezelfde krant meldt dat burgemeester Jacek Majchrowski van Krakow een luchtbrug wil opzetten tussen Schiphol en zijn stad. De KNVB maakte deze week bekend dat de Oranje-selectie haar kampement opslaat in het zuiden van Polen. De goede reputatie van ‘ons’ oranje legioen is wereldwijd bekend. Daarbij zullen wij de lokale horeca een flinke boost geven. Het aandeel Schultenbrau is in één week verdrievoudigd. De Polen zullen alles in het werk stellen om het ons naar de zin te maken. De Krakowers zijn zelfs aan het lobbyen om de Engelsen buiten de stad te houden. Fabio Capello wil namelijk zijn Three Lions ook in Krakow onderbrengen.

Evenals het WK voetbal in Zuid-Afrika, doen de media en politiek er alles aan om de veiligheidsnormen ter discussie te stellen. Zonder enige grond van betekenis. De Zuid-Afrikanen zijn veelvuldig geroemd om hun organisatie. In tweeëneenhalve week reizen door Bafana Bafana – van Johannesburg via Durban naar Kaapstad – ben ik alleen maar behulpzame Afrikanen tegengekomen. Laten we daarom louter positief zijn over de Polen en Oekraïners, zodat we opnieuw een fantastisch Oranje-feest tegemoetgaan!

Advertenties

5 Reacties op “WEEKENDPOST: Mag ’t aub wat positiever?!

 1. Wist je dat de Poolse UEFA-afgevaardigde niet wakker ligt van hooliganisme? Michal Brandt, de UEFA-gedelegeerde die instaat voor de organisatie van de WK-matchen in Gdansk, verklaarde in het Belgische blad Menzo dat hij er geen probleem mee heeft dat rivaliserende hooliganbendes afspreken om oorlogje te spelen, zolang het maar buiten de stad gebeurt.

 2. Tsja… Je moet natuurlijk ergens beginnen als je wordt overspoeld met rellen & riots. Een beetje het principe van ‘laat ze mekaar maar afslachten’, lijkt wel.
  Maar, heeft het blad Menzo iets van doen met ons aller Stanley? En hebt gij daar ook iets mee van doen?

 3. Ik moet zeggen dat de waarschuwingen op tijd worden geuit.
  Om nu al te spreken van Poolse hooligans die het gemunt zouden hebben op Oranjesupporters.
  IK denk dat Polen zelf wel verantwoordelijk is voor haar supporters.
  Imagoschending door wangedrag van eigen supporters kan geen land gebruiken.
  En Nederlandse supportes hebben wereldwijd een goede naam en geven inderdaad een boost aan de plaatselijk economie.
  Laat politici doen waar ze goed in zijn.
  Gelukkig hoef ik niet tye bepalen waar ze goed in zijn want dan ben ik zo klaar.

 4. Nederlandse supporters hebben wereldwijd een goede naam? Het gedonder bij de Kuip alweer vergeten? Het merkwaardige is dat Oranjesupporters wèl een goede naam hebben, maar clubsupporters niet. Zou dat in Polen hetzelfde kunnen zijn? De Telegraaf is niet te beroerd om olie op het vuur te gooien. Als er een reactie komt kunnen ze weer “zie je wel!” roepen. De Telegraaf verzint liever nieuws dan dat ze ook maar een millimetertje nuance in hun kolommen opnemen.

 5. Nee, Menzo heeft niks te maken met Stanley, al is in de allereerste editie van het magazine wel een interview met hem verschenen, en bij het tienjarige bestaan nog eens.
  En Menzo is gewoon mijn favoriete magazine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s