WEEKENDPOST: Wayne Rooney moet mee!

Engeland plaatste zich in Montenegro voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Tegelijkertijd weten the British dat zij zonder hun aanvalsleider volstrekt kansloos zijn op het EK. De schorsing van Wayne Rooney voor 3 duels is hard aangekomen op het eiland. Een volkomen legitieme beslissing van de UEFA. Het (wan)gedrag van El Blanco Pelé is al vaker bekritiseerd.

Nu is de discussie losgebarsten of Rooney mee naar het EK moet of niet. Ja hallo! Natuurlijk moet Wayne mee! Ten eerste omdat hij één van de aanjagers is van het nationale team. Ferguson zag in hem zelfs een aanvoerder voor zijn United, maar koos uiteindelijk toch voor Nemanja Vidic, die qua positie in het voordeel was. Bovendien zijn de alternatieven niet capable genoeg, in elk geval niet van het kaliber Rooney. Maar bovenal is Wild Wayne bij uitstek een toernooispeler waar het publiek, de pers en de tegenstander zich heerlijk aan kunnen opwarmen én ergeren. En door hem te passeren kan Capello al zijn kruit verschieten, omdat Roonaldo dan wel eens zou kunnen bedanken voor de nationale ploeg.

Engeland heeft 50 % kans een zwak groepshoofd te  treffen. De Three Lions moeten in staat zijn om Polen of Oekraïne te verslaan, waarmee de kansen op kwalificatie voor de knock-out fase aanzienlijk stijgen. Redenen te over voor Capello om Wayne Rooney sowieso te selecteren voor het EK. Een fitte, gemotiveerde aanvalsleider kan de Engelsen zomaar als outsider naar de titel leiden. En hij heeft nog wat goed te maken. Ik wil maar zeggen: de loting zal doorslaggevend zijn voor de bookmakers!

Ps. De foto is afkomstig van www.hjdeuring.nl ‘De evolutie van de spitsen’.

2 Reacties op “WEEKENDPOST: Wayne Rooney moet mee!

  1. Pingback: WEEKENDPOST: Three Lions, too many choices |

  2. Pingback: DE MAANDAG ZAL NOOIT MEER HETZELFDE ZIJN |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s