JAN IS WEER DE LUL

Gisteren nam Erwin Koeman afscheid van FC Utrecht. Nadat hij eerder opstapte als coach van Feyenoord en Hongarije, diende hij opnieuw zijn contract niet uit. Dit keer voerde hij een of ander lulverhaal over de kwaliteit van de accommodatie aan als excuus. Waar men in Amsterdam en Rotterdam juist weer bij de jeugd in de buurt traint, wilde de trainer van de FC meer privacy en minder hinder van de jeugd. Dat Erwin het niet gemakkelijk had door het verlies van zijn vier beste spelers, staat als een paal boven water. Toch was dit niet de reden, zegt hij.

Toch lijkt het wel een familiekwaal om je contract niet uit te dienen. Want broer Ronald kan ook moeilijk honkvast worden genoemd. Maar daarnaast is er nog een overeenkomst tussen beide Koemannen. Toen Sneeuwvlokje op de trein naar Valencia sprong, kreeg Jan Wouters het roer in handen. Diezelfde Wouters is nu wederom degene die het schip moet besturen, nu die andere Koeman van boord is gestapt. Dit terwijl Jan meerdere malen heeft aangegeven dat hij geen hoofdtrainer is. Hij is het toonbeeld van de eeuwige assistent.

Maar of hij het wil of niet, Jantje is weer eens Adje Interim. Hij is zelfs één van de meest ervaren tussenpausen in Nederland. Zou hij zijn clubs er op uitzoeken? Bewust een club zoeken waar de trainer weleens ontslagen wordt of die stijf staat van de spanning zodat de trainer vanzelf een keer opstapt? Dan schuift Jan namelijk een plaatsje op in de pikorde om daarna weer lekker in de anonimiteit te stappen. Jan Wouters is eigenlijk een soort Penisplant. Niets bijzonders, tot die paar dagen dat hij in bloei staat en de hele wereld het erover heeft. Vervolgens sluit de plant zich weer en heeft niemand het er nog over. Voor Jan geldt eigenlijk hetzelfde: nu is hij even de lul om straks weer het vleesgeworden verlengstuk te zijn.

5 Reacties op “JAN IS WEER DE LUL

 1. Mooi opgepikt, die rode draad in de trainersloopbaan van de allerkromste hollandse voetballer ooit. Maar de door mij altijd bewonderde Erwin Koeman komt hier toch een beetje als een slappe lul over. Al is misschien de werkelijkheid, voor zover we dat ooit te weten komen, geheel anders.

 2. De Koemannen blijken en geen honkvaste trainers en ook geen goede trainers.
  Erwin maakt het nu inderdaad echt te bont.
  Hij had nooit moeten tekenen bij FC Utrecht.
  Die verbintenis was geen lang leven beschoren.
  Eerst dat gezeik met Foeke Booij over het jongere broertje van Wesley Snijder en nu voldoet de trainingsaccommodatie niet.
  Weet je wie gewoon niet voldoet en nooit trainer had moeten worden.?
  Juist..Erwin Koeman van de lost generation van 1988.
  Welkom bij Van Basten, Vanenburg, Gullit enz.
  Van Aerle was de slimste van die groep en hij werd postbode.
  Met brieven en postpakketten krijg je niet zo gemakkelijk problemen.
  Maar voor Utrecht is er echt geen man overboord.
  Jan Wouters is uitermate kundig en niet alleen als assistent.
  Wellicht heeft Ton du Chatinier nog enkele minuutjes over.

  IK ben verrekte benieuwd wie de nieuwe trainer van Utrecht wordt.
  Uit welke vijver kunnen we scheppen?

 3. Wouters zat er in 88 ook bij……

 4. Pingback: Lazy saturday Doordebenen

 5. Pingback: OVER DOUGLAS, FERNÁNDEZ EN MAURO |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s