FC EINDHOVEN – WILLEM II ALS E-MATCHING: Durft U het aan?Mazuro komt uit de kast. Opdat vrezende voetballers volgen. Sowieso heeft Voetblah, veeleer dan relinicht Boomsma, een naam hoog te houden als Voorvechter Van Voetbalhomo-emancipatiebewegingen op dit nog slecht onderhouden VVV-terrein. Fluitend en knipogend naar de Verdacht Vrouwelijke Voetballer, maar zeker ook baanbrekend. Edoch, gewend van deze scribent, haalt hij alles uit de kast en moet het hoge woord er nu maar eindelijk eens uit. Mazuro had namelijk een heuse blind date met een man die hij tot dan toe slechts kende van e-Mailing voor niet al te hoog opgeleiden. En sterker nog: mijn blinde spotter is zowel amateurarbiter als FC Eindhoven-supporter! In een vorig (werk)leven noemden wij dat een dubbele handicap, maar alla. Even later bekende hij ook nog door spelers weleens te worden aangesproken als ‘Van Swieten‘! En zijn zojuist afgefloten duel in Heerlen(!) met 1 rode kaart te hebben gekleurd. Je moet het dus maar aandurven…

Dus werd onze ontmoetingsplek, als ultieme blindgangerslocatie, het Jan Louwers Stadion voor de Jupiler-kraker FC Eindhoven – Willem II. Nu moet u weten dat een prominent Voetblah-segment een nogal dubieus, maar heus EVV-SBV-FC Eindhoven-verleden heeft, door ons aller Allard geïnitieerd en geregisseerd. Voor Mazuro was het dus ook een Ah-Erlebnis, een déja vu-verschijnsel, in menig opzicht. Vanzelfsprekend moest onze aandacht worden verdeeld tussen het veldgebeuren en het kennismakingsritueel. Dit werd behoorlijk beïnvloed door het masculiene multitask-mankement. Maar dit is, weliswaar voor zeer hoog opgeleiden, een voetbalblog en geen dating-site.

Naar de wedstrijd dus. Niet al te hoog (op)geleid door Eric Braamhaar. Die gaandeweg allerlei haarsoorten naar zijn hoofd geslingerd kreeg door de Blue-white Army vanwege nogal wat, het moet gezegd, omstreden beslissingen ten nadele van FCE. Een Soda-badje was nog het minste wat hem werd toegewenst. Je zag mijn flankerende flierefluiter zichtbaar worstelen met zijn supportemoties versus ‘beroeps’groepssolidariteit. Maar gelukkig kreeg allengs de pure emotie de over-, zij het wel steeds steeds in de, hand.

De, zijns ondanks, blauw-witte medekoploper ging verdiend met een 2-1 voorsprong de cabine in. Met als absolute 1e helft-hoogtepunt het ‘Madjer-tje‘ van Voetblah-knuffeldier Theo Lucius. Die hierna wegliep alsof ie elke week een hoogachterstandje op de been brengt. Na rust gaf een van het nodige gogme gespeend Eindhoven echter het initiatief en de winst weg; Braamhaar en een paar meer geslepen tricolores (die helaas in het modermistische paars optraden) deden de rest. Zo won de ene, in het veld afwezige Swinkels van zijn andere brother  in  curls, die als doelman de onverzettelijkheid van zijn broer deerlijk mist. Slechts Theo en Ivo rosten er rechts en links flink onder, de overige Blauw-witten waren bleu en bleekjes toen het er echt op aankwam. En zo eindigde deze e-match van en voor niet al te hoog opgeleiden als vanouds, met een FC Eindhoven dat zich weer kan gaan laven aan de luwte. Evenals mijn mondjesmaat misnoegde mailmakker. Met wel de voldane vaststelling dat hiermede onze e-mailing en -match toch ‘mooi’ een gezicht heeft gekregen.

Ps 1. Foto Ignace van Swieten is van http://www.sportgeschiedenis.nl. Wie herkent u nog meer op deze foto?
P
s 2. Foto Braamhaar is van http://www.project21.nl.
Ps 3. Foto gebr.  Swinkels is van Fok!sport/Foto: Pro Shots.
Ps 4. Deel 2 van Schone Schijnpasseerbewegingen: Kappen!! houdt u nog tegoed.

Advertenties

8 Reacties op “FC EINDHOVEN – WILLEM II ALS E-MATCHING: Durft U het aan?

 1. Foto 1: John Bosman, Jack van Gelder en Mario Been.

 2. Het zal een feyenoorder zijn, maar wie?
  Waarschijnlijk was het deze wedstrijd:
  http://www.vi.nl/Wedstrijden/Wedstrijd.htm?dbid=59578&typeofpage=84140
  Geen idee wie van de Feyenoorders het dan is. Zie wel dat Hennie de Tank toen speelde!

 3. Ook dat zou best eens kunnen Karrel. Maar dán mag het toch niet meer zo moeilijk zijn om die snor eruit te pikken?! Ook al zat het dan heel vaak snor in die jaren. 🙂
  Hennie Meijer ja!! Een van onze topposts en favoriete zoektermen uit de begintijd.

 4. Lang, maar toch mooi verhaal over dating aan de hand van twee traditierijke, maar in de bierkelder afgedaalde clubs. En dat a-typische hoogstandje van Lucius is hoogst opmerkelijk inderdaad. Mooie foto ook van de helaas veel te vroeg overleden Van Swieten. Toen Van Gelder nog haar had en Sjaak Troost – want dat moet ‘m zijn! – een snor.

 5. Henk Duut toch niet zijn debuut als VVV-er. VVV-er Martha van Duren is assistent-trainer van onze blauwwitte helden. Wesley Ton, ooit bij de selectie van Helmond Sport gezeten, kwam daarna uit de kast gekropen.
  Fraai stukske met talrijke verbanden. Schaamhaar, daar helpt geen sodabadje tegen.

 6. Theo Lucius moet zijn onmogelijke, te hoog-achter-het-standje-been-om-strapatsen bekopen met een hamstring-blessure. Je moet maar gek doen Theo..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s