EEN LASTMINUTE-JE VOOR GREGORY

Allard en collega-blogger Maarten217 maken zich zorgen over Nederlands beste rechtsback. Het gaat namelijk al een tijdje niet goed met Gregory. Het ‘hoogtepunt’ werd afgelopen zondag bereikt met zijn ‘applauswissel’. Het Amsterdamse publiek lijkt Greg een beetje zat te zijn. Heel verwonderlijk is dat niet. Want Van der Wiel speelde van de laatste 15o wedstrijden er 152 in basis. En dan raak je een beetje op elkaar uitgekeken. Kom je in een sleur. En dus moet er iets gebeuren, anders trekt een van de twee er de stekker uit.

In deze relatie speelt de derde partij (lees de werkgever Ajax) een cruciale bemiddelende rol. Want het is overduidelijk: de werknemer functioneert niet. Sterker nog, de kans is groot dat Gregory met de week slechter gaat tikken, want het publiek is onverbiddelijk en kortzichtig. Terwijl in dit geval juist het publiek hem uit het slop kan trekken. Maar dat zie ik niet gebeuren. Het publiek is namelijk even klaar met Gregory. Te lang is Greg te goed en constant geweest. En daar kunnen wij Nederlanders niet zo goed tegen. Dus nu het minder gaat, kan ie het krijgen.

Het zou me niet verbazen als Van der Wiel een burn-out heeft. Deze diagnose zou in een normale werksfeer geen enkele wenkbrauw doen fronsen. Maar in de voetbalwereld hoor je daar eigenlijk nooit iets over. Dat terwijl juist hier spelers onder immense druk moeten functioneren. Wekelijks. Telkens weer. Tel daarbij op dat het verwachtingspatroon rondom Gregory erg hoog is en de burn-out is verklaard. Interessant is nu hoe Ajax zich in deze kwestie opstelt. Wordt er met Gregory gepraat over deze situatie? Ongetwijfeld. Maar wie doet dat? De Boer? Spijkerman? Dennis? Of toch iemand die daartoe geschoold is? Allard denkt daar wat anders over: stuur Gregory een week of drie op vakantie. Hem hier houden heeft namelijk geen zin. Het is niet erg. Hij is er aan toe. Wij ook. Oftewel, iedereen is er bij gebaat. Oh en Greg: je BlackBerry blijft thuis.

Advertenties

7 Reacties op “EEN LASTMINUTE-JE VOOR GREGORY

 1. In mijn ogen had de beste man al lang een keer op de bank moeten zitten/ gewisseld worden, vorig seizoen zelfde verhaal. Het zelfde geldt voor Eriksen, het lijkt wel alsof coaches tegenwoordig bang zijn om iemand op de bank te zetten. Maar in mijn beleving ben je de volgende keer juist meer gedreven, om die andere vent weer uit de basis te spelen.
  Maar mentaal zit het al jaren niet goed bij ajax, dus een wissel zal wel helemaal verkeerd vallen bij de jochies. Het is te veel pappen en nathouden bij Ajax.

 2. Vrees toch dat er meer aan de hand is met Gregory dan ‘alleen maar’ overbelasting in de brede zin des woords. Lees het interview in VI van enkele weken terug en je ontkomt niet aan de vaststelling dat Van der Wiel meer met andere zaken dan met zijn vak bezig is. Hij ziet zichzelf als een merk en zet zich hiermee, waarschijnlijk onbewust, neer als een typisch PRODUCT van modern football en als exponent van een generatie die veel te veel en te vroeg is omringd en overladen is met luxe en publiciteit, gepaard aan hoge druk en verwachtingspatroon. Zeker bij Gregory lijkt het tegenovergestelde het geval qua verstand en opleiding. Daar kan hij zelf ook niks aan doen, maar het verklaart wel de voor een jongeman onmogelijk te behappen omstandigheden waarin hij terecht is gekomen. Dus wat hoogst noodzakelijke maatschappelijke/mentale begeleiding betreft heeft Allard absoluut een punt.

 3. Gregory’s te pas en vooral te onpas uitgevoerde schijntrap staat symbool voor de schijnwereld waarin hij leeft. (zie Voetblah a.s. donderdag!).
  Typisch gevalletje van/voor Kopsterk.
  By the way… Ik zou m’n BlackBerry sowieso altijd thuis laten.

 4. om hem gelijk 3 weken met vakantie te sturen, gaat wel erg ver. Daar overlaadt hij zichzelf alleen maar met nog meer luxe, en probeert-ie zijn ‘merk’ te verkopen. Laat hem gewoon doortrainen, eventjes uit de publiciteit halen (lees: niet opstellen) en naast de trainingen een cognitief bewustwordingsproces opstarten.

  Deze jongen denkt, net als vele andere voetballers, dat-ie niet meer zo hard hoeft te werken voor een goede prestatie en beseft niet dat tegenstanders zijn schijntrap ondertussen wel kennen. Van buitenaf lijkt het zo simpel (is het misschien ook simpel), maar als je er zelf middenin zit, dan is het moeilijk een duidelijke oorzaak vast te stellen.

 5. Als Mazuro Gregory op een lastminute-reis had gestuurd, dan had hij ongetwijfeld opnieuw het vliegwiel uitgevonden. 🙂

 6. Laten we wel wezen. Gregory van der Wiel is maar een gewone rechtsback die zo vervangen kan worden.
  Alleen het probleem is dat en Ajax en het Oranje op dit moment geen betere hebben.
  Van der Wiel was in de zomer nog hot en Bayern had veel interesse
  Die interesse is tanende….Wiel speelt matig tot slecht.
  Die belandt op een gegeven moment gewoon en terecht op de bank.
  Dan moet hij knokken voor zijn plaats en kan G. van der W. wel knokken.
  Ik vind het helemaal geen knokker….alles komt aanwaaien.
  Het is reeds door andere gememoreerd maar hij is veel met andere dingen bezig.
  Kleding en muziek zijn belangrijker dan die lederen bal.
  Neen, Wiel is voor mij geen blijvertje.
  Hij mag een voorbeeld nemen aan Suurbier en Krol.
  Gregory rolt met zijn eigen wiel uit de basis en dus ook uit Oranje of hij moet nu opstaan en eens in de spiegel kijken.

 7. Pingback: SCHONE SCHIJNPASSEERBEWEGINGEN: KAPPEN!! – deel 2/slot |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s