OVER DOUGLAS, FERNÁNDEZ EN MAURO

Vrijdag stond het nieuws in de krant dat Douglas Franco Teixeira een Nederlands paspoort krijgt en dat de KNVB er alles aan wil doen om hem mee te nemen naar het EK. Formeel kan hij pas vanaf september voor ons land uitkomen, maar voor Douglas vragen we dispensatie aan. De komende tien jaar zal er namelijk nooit meer zo’n goede verdediger uit de Hollandse School klappen. Een uitzonderlijk talent, dus moet hij genaturaliseerd worden zodat hij de komende tien jaar in Oranje kan spelen. Net als Jonathan de Guzmán!

Op zondag ging Roberto Fernández ernstig in de fout. Hij bezorgde het team van de Penisplant de tweede nederlaag op rij. De doelman deed een Ten Rouwelaartje. Kort gezegd, deze buitenlandse aanwinst voegt net zo veel toe als Jelle ten Rouwelaar. Fernandez past moeiteloos in het leger nutteloze, buitenlandse spelers in onze Eredivisie. Ze zijn duurder dan Nederlanders en houden de doorstroom van talent tegen, terwijl we juist in het doelgebied steeds meer aanwas krijgen. Kortom, weg met dit soort gasten!

Tegelijkertijd stond de krant maandagochtend vol over Mauro. Hij kwam naar Nederland als vluchteling, op zoek naar vrijheid in plaats van financieel geluk en om in leven te blijven. Inmiddels woont hij hier al jarenlang en spreekt hij vloeiender Nederlands dan onze Braziliaan. Daarbij schijnt hij voetballend ook beter te zijn dan Fernández. Maar hij is uitgeprocedeerd en moet dus terug naar Angola, waar hij niemand kent en de taal niet spreekt. Zeer triest en niet te rijmen met de inspanningen die worden verricht om Douglas te naturaliseren en Fernández te laten blunderen. Maar dat Henk Bleker hem vervolgens uitnodigt voor PSVFC Twente getuigt niet alleen van slechte timing en gebrek aan inlevingsvermogen. Het lijkt eigenlijk meer op een vorm van sadisme. Wellicht had Henk ook nog een Meet and Greet met Douglas kunnen regelen!

De foto komt van http://verhaal140.wordpress.com/tag/gerd-leers/

Advertenties

5 Reacties op “OVER DOUGLAS, FERNÁNDEZ EN MAURO

 1. Mauro moet een verblijfsvergunning krijgen, omdat Douglas Nederlander mag worden, vind ik niet echt een legitieme reden om Mauro niet te terug te sturen.
  En over Fernandez hoeven het niet meer te hebben denk ik. Bij die goal van George ging hij ook gruwelijk de fout in, zo bal mag er van daar niet op die manier in, en bij die derde goal zag hij er ook niet echt lekker uit. Ik denk dat good-old Rob van Dijk binnenkort weer op doel staat als hij zo door blijft gaan.

  • Dus jij weet wel een legitieme reden om Mauro terug te sturen? De auteur heeft wel degelijk een punt met het koppelen van deze twee zaken, ook al kun je niet het één op één met mekaar vergelijken. Het maakt pijnlijk duidelijk dat ‘wij’ er profijt van moeten hebben om iemand hier te houden of zelfs binnen te brengen, anders mag je oprotten.
   Maar laten we van Voetblah geen politiek platform maken. De moeite, laat staan noodzaak om Douglas te (inter)nationaliseren is sowieso sterk overdreven, omdat deze weinig heeft toe te voegen en we bovendien voldoende Nederlandse potentie hebben in Bruma, Virgil van Dijk en (waarom niet?) Ryan Donk.
   En Bleker: die verdient een Ivo Niehe-behandeling in het kwadraat.

   • koningskeeper

    Nee, maar dat zeg ik toch ook helemaal niet. Ik vind het alleen appels met peren vergelijken. Het is doodzonde dat deze jongen de dupe is geworden van het bureaucratische geneuzel dat al jaren aan de gang is in Nederland. Maar Douglas erbij betrekken is niet de oplossing.

 2. Mauro vergelijken met Douglas….neen niet doen.
  Voor een normale Nederlander is het echt wel duidelijk wat het lot van Mauro moet zijn.
  Maar we bedrijven hier geen politiek.
  Het standpunt dat een buitenlandse speler meer moet brengen dan een vervangende Nederlandse speler vind ik acceptabel.
  Douglas naturaliseren vind ik minder fraai.
  Hebben we echt geen potentiele vervangers?
  Ik denk het wel.
  Maar nu begeef ik me op een subjectief terrein maar ik heb er wel degelijk een (afwijkende) mening over.
  En dat heeft niets te maken met nationalisme of racisme.
  Om te besluiten….Mauro en zijn vrienden moeten blijven.
  Leers mag van mij naar Angola op verkenningstocht.
  Je schaamt je bijna dat je Nederlander bent.

 3. Pingback: GOKWERELD HOUDT VOORSELECTIE IN STAND! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s