EEN PROJECT DAT (N)ERGENS EINDIGT


Soms begin je ergens aan zonder te weten waar iets eindigt. Wanneer dan alles loopt zoals jij het in je hoofd voor je ziet, heb je goud in handen. Loopt het anders, dan heb je niks of schurkt het toch meer tegen zilver of brons aan. Ik schrijf deze woorden nadat ik zojuist op de hoogte ben gesteld van het boek #derdester, dat handelt over het kampioenschap van Ajax vorig jaar.  Het boek bestaat louter uit tweets gepost in het topic #derdester  (vóór het kampioenschap gestart) en schrijft dus in principe zichzelf. Best slim. Nog slimmer om vanuit die gedachte (het schrijven van een boek) een topic op twitter te beginnen. Helemaal als blijkt dat Jaksie via zo’n ontknoping kampioen wordt. Ik vraag me af of 3hoogachter (het pseudoniem waaronder dit boek geschreven is) met die gedachte aan deze topic op twitter is begonnen.

Een delegatie van Voetblah was al eens eerder getuige van een waar gaat dit eindigen?-project. Het betrof een documentaire op het IDFA 2010 over de club TSV Hoffenheim. De eerste scenes uit die docu vertellen het verhaal van de overname van het kleine clubje Hoffenheim in 2006 door de extreem bemiddelde Dietmar Hopp. Destijds speelt de club in de Regionalliga, maar als het aan Dietmar lag, Hoppte de club binnen een mum van tijd naar de Bundesliga. “Daar kan weleens een mooie verhaal in zitten”, moeten de makers van Das Leben is kein Heimspiel gedacht hebben.  Net als wij. Wat volgt is een briljante verfilming van een club die binnen drie jaar inderdaad in de Bundesliga speelt. Precies waar de makers vooraf op gehoopt hadden. Gaat dat zien!

Allard vraagt zich af waar het nieuwste nieuwe project, dat misschien nergens eindigt, over moet gaan. De hashtag nieuwealgemeendirecteurajax had ongetwijfeld een dikke en interessante pil opgeleverd. Maar dat is toch een beetje van hetzelfde. Maar wat dan wel? Ik zou het eerlijk gezegd zo snel niet weten. Dus bij deze een oproep: vast schuilt er onder onze lezersschare een briljant idee. Iets waar we nu mee moeten beginnen en over een jaar misschien wel (n)ergens eindigt. Het is ons om het even. Wij zijn er in elk geval bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s