WEEKENDPOST: Guus kom naor huus

Het geluk is op. Turkije is volstrekt kansloos voor het EK 2012 na de kansloze nederlaag in eigen huis. Kroatië was duidelijk een maatje te groot voor de equipe van Hiddink. En eigenlijk moeten we daar niet om treuren. Het is sneu voor onze Guus, maar spelers als ModricRakitic en Olic mogen niet ontbreken op een Europees Kampioenschap. Neem daarbij de omkoopschandalen in de nationale competitie, dan is het enigszins gerechtigheid dat de Turken sportief worden afgestraft

Na een aantal jaren van afwezigheid lijken  de Ieren zich te hebben geplaatst voor het EK 2012. Dat zij zich plaatsen ten koste van de Esten, zal niemand teleurstellen. Het is voor Estland al een prestatie van formaat dat zij zich überhaupt voor de play-offs hebben geplaatst. Met 1,5 miljoen inwoners behoren zij niet tot de grootste talentpools van Europa. Bij deze Oost-Europeanen denk je aan speerwerpers, kogelstoters, misschien een verdwaalde boogschieter, maar niet aan een EK-afgevaardigde. Daarbij brengt de Ierse gemeenschap naast Guinness en gezelligheid ook een aantal cultspelers met zich mee. Fantastisch dat spelers als Shay Given, Damien Duff en Robby Keane in de herfst van hun carrière nog een EK mogen spelen. Of het de kwaliteit ten goede komt, is de vraag.

Tenslotte zijn ook de Tsjechen verzekerd van deelname. Ik zie Montenegro niet meer in eigen huis langszij komen. Het Tsjechische voetbal raakte de laatste jaren behoorlijk in het verval. Waar Sparta en Slavia Praag regelmatig tot de Champions League-deelnemers behoorden, zijn zij nu ruimschoots voorbijgestreefd door clubs uit Roemenië, Rusland of Israël. Met een volledig verjongd elftal kunnen de Tsjechen onder leiding van Tomas Rosicky voor een verrassing gaan zorgen. Eindelijk kan men weer vooruitkijken, na de glorieuze jaren van Jan Koller, Pavel Nedved niet te versmaden de koploper van de football haircut Kareltje Poborski.

Tenslotte de 0-0 tussen Bosnië en Portugal. Dat moeten de Portugezen thuis af kunnen maken!

Advertenties

Een Reactie op “WEEKENDPOST: Guus kom naor huus

 1. Daarben ik het helemaal mee eens.
  Tsjechie hoort erbij.
  Is altijd een ploeg die voor verrassingen zorgt.
  Ierland bakt er niets van in Polen maar het is wel een gezellige ploeg.
  Nederlanders en Ieren gaat prima samen……kijk maar naar 1988….goal van Wim Kieft.
  Dat Turkije zo afgeserveerd zou wordn had ik niet verwacht.
  0-2 in eigen huis tegen Kroatie dat wel een goede lichting heeft.
  Het zal tevens het ontslag van Hiddink inluiden.
  Of in de return moeten alle Turkse hoofden naar het oosten…..bidden, bidden en nog eens bidden.
  Eigenlijk is het toch volkomen terecht dat Turkije niet doorgaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s