WEEKENDPOST: Geen beloftenteams in Jupiler League

De discussie over het toelaten van beloftenteams en een regionale splitsing in de Jupiler League laaide vorige week weer op. Vanuit het perspectief van de topclubs is een tweede elftal op het één na hoogste niveau van Nederland erg aantrekkelijk. Tegelijkertijd staan de huidige Jupiler League-clubs volledig in hun recht wanneer zij competitievervalsing aandragen als tegenargument. De reserves van PSV zullen kwaliteit inleveren, wanneer een 18-tallige selectie vroegtijdig vertrekt richting Oost-Europa voor een Europa Cup 2-duel.

Beide argumenten gaan voorbij aan een belangrijk punt. Volledig overeenkomend met het hedendaagse straatbeeld, gaan de clubs enkel voor eigenbelang. Men zou deze beslissing in een veel breder perspectief moeten zien. Als we streven naar een kwalitatief zo sterk mogelijk Nederlands Elftal, zullen de goeien tegen de goeien moeten spelen om nog beter te worden. PSV 2 moet in staat zijn om Excelsior te verslaan, al is dat na GVVV misschien een verkeerd voorbeeld. Wat ik probeer uit te leggen, is dat een fitte PSV-selectie 2 sterke teams op de been moet kunnen brengen in de Eredivisie. Echter in tijden dat de spoeling dun is, kan ook PSV-2 van GVVV verliezen. Maar overall zal de eindstand weerspiegelen dat de Eindhovense reserves sterk genoeg zijn in het kader van survival of the fittest.

In dat breder perspectief mogen ook de supporters niet vergeten worden. Uiteindelijk bepalen zij het bestaansrecht van het betaalde voetbal. Een Hearrenfean-supporter zit niet te wachten op een beloftenteam, andersom zullen de reserves ook geen vol Philips Stadion trekken wanneer hun grote broer tegelijkertijd uit speelt. De KNVB moet geen beloftenteams toelaten! Dat komt de kwaliteit niet ten goede en daar loopt het publiek ook niet warm voor. Volgende week onze visie op de regionale splitsing.

Advertenties

Een Reactie op “WEEKENDPOST: Geen beloftenteams in Jupiler League

  1. Pingback: WEEKENDPOST: Pleidooi voor de regionale opsplitsing |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s