ONBEWUST ONBESUISDE ONKUNDIGEN

Notoire kaartenpakkers. Het zijn er honderden, maar de manier waarop is in veel gevallen wel degelijk verschillend. De domste zijn voor lullen tegen de scheidsrechter of voor de bal gaan staan bij een vrije trap. Nutteloze kaarten die niet goed te praten zijn, net als die voor het uittrekken van je shirt. Helemaal als het je tweede is. Veelal zijn het aanvoerders of andere verongelijkte vaatjes buskruit. Slecht spelen en dan maar tegen de scheidsrechter aan ouwehoeren. Waarschijnlijk als afleiding van je eigen onkunde. Arjen Robben is er zo eentje.

Maar er zijn er ook die ze krijgen voor slimmigheidjes. Een klein vervelend duwtje of tikje om het spel te ontregelen. Mark van Bommel is hier meesterlijk in. Veelal ingegeven door de drang om te winnen, niet vanuit de behoefte iemand af te zagen. Een slimme overtreding, het klinkt dubieus. Of een overtreding slim is, wordt ook  bepaald door je eigen voorkeur. Van der Sar was in het Stade Vélodrome slim, Lothar Matthäus was altijd een matennaaier.

Maar de meest vermakelijke zijn de ongecontroleerde kaarten, verzameld door de Onbewust Onbesuisde Onkundigen. Kaarten die je krijgt omdat je onbesuisd en iets te laat inkomt. Vaak is er geen sprake van opzet, maar van een gebrek aan talent en timing. Exponenten van deze variant zijn Eyong Enoh en Purrel Fränkel. Je ziet al van verre wanneer je ze kunt boeken. Zelf zien ze dit niet en zijn ze steevast verongelijkt. Vaak gebarend dat ze echt de bal speelden. Dat ze daarvoor wel eerst het ooit weer kunnen lopen van de tegenstander in gevaar brachten, vergeten ze even. Wat mij echter het meest verbaast, is dat dit soort spelers die jeugdige onbezonnenheid nooit lijken kwijt te raken. En dat maakt het eigenlijk nog aandoenlijker. Kijk maar naar Purrel, al 17 jaar in het betaalde voetbal, nog steeds een blind paard!

– Het toonbeeld van O.O.O. Enoh komt van http://www.abc.net.au/news/2010-06-10/world-cup—south-africa-2010/862264

Advertenties

4 Reacties op “ONBEWUST ONBESUISDE ONKUNDIGEN

  1. Godverdomme hou op met de demonisering van Fränkel. Lekker meelopen met die kneus van een vd Laak. Het aantal overtreding dat Fränkel maakt is niet hoog. Zeker niet voor een speler die eigenlijk altijd tegen degradatie speelt en dus meer onder druk staat dan de verdedigende middenvelder van Ajax. Onbesuisd zijn ze ook zelden. Fränkel weet donderdsgoed wanneer hij over de schreef is gegaan.

  2. Karrel ‘Purrel Lijfwacht’ Laaglawaai. Straks zeggen ze nog dat Purrel zo onbesuisd is omdat ie het zwart voor zijn ogen ziet. Komt er behalve demonisering ook nog vermeend racisme bij. Schrijven over Fränkel werkt als doping op het te grote woorden-gebruik van Laaglawaai.

  3. Don’t touch Purrel Fränkel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s