VERDROTEN VERVLOGEN VOETBALTYPES


Neemt u toch vooral even de tijd om onderstaande video te bekijken. Alleen al het vertaalde commentaar is hilarisch. Onze hoofdpersoon (herkent u hem?) ziet u na enige omwentelingen atypisch met het hoofd scoren, waarschijnlijk zijn enige kopgoal ooit. Sterker nog, zijn enige interlandtreffer ooit als toch 53x titularis!

Voetblah
heeft een naam hoog te houden als de VVV onder de voetbalblogs. Geen Vreemdelingenverkeer Voor Venlo, maar toch met de allure van een toeristische attractie. Een gedenkwaardige tijd lang vergastten wij u op een scala aan voorwaar vermeldenswaardige voetbalaangelegenheden. Na een zware blessure en langdurige revalidatie maakt de VVV zijn comeback in de vloeibare vorm van het Verdroten Vervlogen Voetbaltype. Ja, laat dat maar aan Mazuro over! Prototypes die lijken te zijn uitgestorven, vervlogen, opgelost. Als het ware verstoten door voetbalVadertje Tijd.

Kent iemand Danny Speedy Boffin nog? Welnu, dat type. Geen gezicht eigenlijk. Iel, spichtig. Tenger, maar taai en tanig. Longen van een paardje, permanent krullend haartje, net geen Goddelijk Staartje. De gevreesde tegenstander, de nachtmerrie van iedere voetballer. Want laat nooit los, blijft maar hollen zonder dollen. Slechts één (en al) beweging. Een apart soort linkspoot. Niet de flegmatieke, grillig geniale technicus zoals Corso, Keizer, De Kromme of Redondo. En dan laten we Diego en Lio even qua categorie buiten beschouwing. De Boffins leg je langs een andere gen-liniaal. Linksdraaiende stofzuigertjes, meteen weer weghollende kuitenbijtertjes. Als bijtjes zoemende lastpakjes. Danny kende nauwelijks zijns gelijke, maar toch waren er eertijds meer van die vaste trainerspionnetjes annex publiekslievelingetjes. Arbeid adelt.

Eigenlijk schiet me nu maar één Boffinnetje te binnen en dat is de Roemeen Dorinel Munteanu. Toevallig(?) ook ooit actief in België bij Cercle Brugge, later o.a. FC Köln en nu trainer van Steaua Boekarest. Misschien iets meer voetballer dan Danny, maar verder ogenschijnlijk eeneiig. Dichter bij huis komt qua postuur ons aller Olaf Lindenberg nog het meest in de buurt. Die weer het futsal met Danny gemeen heeft. De eveneens gebelgde Robbie Haemhouts, thans Willem II, is ook zo’n op het oog nog pupillenvoetballer. Die nog eens dubbel gekleineerd worden door de huidige voetbalkledinglijn. De Boffinnetjes zien er sowieso al geen been in en zo ja, dan worden de stokjes nog eens extra geaccentueerd door de veel te grote broek die ze modelijnrecht hebben aangetrokken. Neemt niet weg dat ze verdrietig genoeg uit het beeld zijn verdwenen. Alsof ze zichzelf voorbij zijn gehold. Of kent u, op welk niveau ook, nog een buffelend bikkelend Boffinnetje? Laat het ons weten, opdat we hen nimmer vergeten.

Advertenties

4 Reacties op “VERDROTEN VERVLOGEN VOETBALTYPES

  1. Rogier Meijer?

  2. Wel de longen van een paard. Ik gok dat hij nagenoeg even snel is als Lindenbergh.

  3. Pingback: ERGENS TUSSEN MELVIN PLATJE EN NWANKWO KANU |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s