WEEKENDPOST: Jij, vrouwlief en de UEFA blij

Daar gaan we weer, de poule des doods! Bert van Marwijk keek niet blij en de media spreekt van een loodzware loting. Logisch, na de afstraffing tegen Duitsland en de historische reeks tegen de Portugezen. Angst, nee! We moeten vol vertrouwen toeleven naar het Europees Kampioenschap. Een openingswedstrijd tussen Duitsland en Portugal is gunstig. Bij een nederlaag of gelijkspel ligt de druk direct op één van deze teams. De Duitsers zijn echte toernooivoetballers en dus is een vroeg treffen niet in ons nadeel. De loting heeft ook bepaald dat wanneer beide buurlanden zich kwalificeren voor de knock-out fase, een finale Duitsland – Nederland mogelijk is.

De liefhebber wordt op zijn wenken bediend. De cultuursnuiver (je vrouw, vriend of vriendin) heeft ook niets te klagen. De loting heeft ons legioen gekoppeld aan het sfeervolle, modieuze, pittoreske, inspiratievolle, ontspannende, groeiende, autonome, historische speelsteden Lviv en Charkov. Zeg maar het Doetinchem en Goes van Oekraïne, maar dan op een schaal 1:10 verder uit elkaar. Charkov ligt een luttele 2.400 kilometer verwijderd van Nederland. Helaas heeft de infrastructuur in Oekraïne een kleine achterstand. Men dient rekening te houden met snelheden van 50 km per uur. Ik zie Henk en Ingrid nog niet met een KIP-caravan richting Oekraïne trekken. De ANWB gaat in ieder geval extra servicepunten opzetten in Leipzig, Ostrava, Zhytomyr en Poltava.

Jij blij, je vrouw of vriend(in) blij en de UEFA blij. Het grauwe Oekraïne kan de vrolijke Leute aus Holland goed gebruiken. Met het Oranjelegioen op komst hoopt de organisatie dat de anus van Europa eindelijk eens positief belicht wordt. Dat de Engelse en Duitse voetbalsupporters in elk geval tijdens de groepsfase de Poolse hooligans ontlopen, zal de UEFA ook tot tevredenheid hebben gestemd. In het verleden hebben deze supportersgroepen menigmaal trammelant veroorzaakt. Tenslotte hebben beide organiserende landen een kans om de knock-out fase te bereiken. Alhoewel ik ze niet bij de outsiders wil plaatsen.  Toch, met als aftrap de kraker Polen – Griekenland  en als apotheose Tsjechië – Oekraïne kan het daartussenin een bloedstollend spannend EK worden. Maar dan is, vrees ik, alleen vrouwlief blij.

Advertenties

2 Reacties op “WEEKENDPOST: Jij, vrouwlief en de UEFA blij

 1. Er zal wel weer hel veel gezegd worden over de poule-indeling.
  IK ben er zo mee klaar
  1.Duitsland
  2.Nederland
  3.Portugal
  4.Denemarken.

  De nummers 1 en 2 kunnen wisselen.
  Na het flinke pak slaag van 3-0 tegen Duitsland zijn de oranjehemden hopelijk gewaaraschuwd,
  Met Nan Persie en Robben erbij pakken we der mannschaft.
  En het gedoe rondom Portugal als Angstgegner moet maar eens afgelopen zijn.
  Nederland is een topfavoriet en moet zich ook zo presenteren.
  Dat ze dan uiteindelijk op Spanje stuiten, is des te mooier.
  En de lezer weet waarom.
  Graag gepeperde reacties.

 2. Portugal is een raar elftal, soms bijten ze zich vast in tegenstanders, om er sporadisch uit te komen (tegen Nederland op zowel WK 2006 als EK 2004), soms leggen ze een mooie aanvallende pot op de mat (vaak tegen mindere tegenstanders zoals Noord-Korea op WK 2010), maar toch ook vaak slordig zoals in de kwalificatiepoule met Denemarken. Als zij de juiste focus hebben op het EK, dan zijn we vroeg thuis ben ik bang. Duitsland en Denemarken zijn wat stabieler en daar pakken we normaal gesproken 3 of 4 punten tegen. Maar ik baal meer van die Portugezen dan van die Duitsers. Die kun je inderdaad het beste nu al hebben.

  Ik zie Portugal niet als angstgegner, maar ze zijn als het Nederlandse weer: Geen touw aan vast te knopen. Vandaag sneeuwt het, maar morgen fluiten de vogels onder de zon.

  @ plaatselijke FC: Hoezo zijn we aan Lviv gekoppeld? Als we doorgaan ofzo? Want we spelen alle groepswedstrijden in Charkov, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s