WAAROM JOSÉ? WAAROM HEB JE HET NIET GEDAAN?!

Wat heb ik zitten hopen afgelopen woensdag! Op José Mourinho! Nooit meer zal hij een grotere kans krijgen om geschiedenis te schrijven. Om zichzelf te rehabiliteren, zich bewust op de kerstkaart te zetten. Om zichzelf te vereeuwigen tussen degenen die ons spelletje blijvend hebben veranderd. Daarnaast, als er één trainer op deze aardbol rondloopt waarvan je een dergelijke actie zou kunnen verwachten, is het José wel. Nog steeds ben ik er ziek van. Want in de positie van afgelopen woensdag komt hij nooit meer.

Ik heb het natuurlijk over de twee onterecht afgekeurde goals van Ajax in de wedstrijd tegen Real. Mourinho had zijn spelers op moeten dragen direct na rust twee goals aan Ajax cadeau te doen. Het liefst zo opzichtig mogelijk. Daarna zou de wedstrijd weer op een normale manier doorgaan. Met een 2-2 gelijke stand. Gerechtigheid. Waarom José? Waarom heb je het niet gedaan? Je was toch al door? Of heb je de beelden in de rust niet teruggezien? Ik hoop het eigenlijk…

Want bedenk eens wat dit had kunnen betekenen. De UEFA had je ongetwijfeld aan het kruis willen nagelen. Maar zie je die persconferentie al voor je? Waar jij de legendarische woorden zou spreken: “Dus omdat jullie iets fout hebben gedaan en ik dat vervolgens heb rechtgezet, word ik nu gestraft? Jullie zouden me eerder dankbaar moeten zijn.” Louis zou trots op je zijn geweest. Ongetwijfeld was jouw actie de aanzet geweest tot het definitief gebruik van elektronische hulpmiddelen. Want andere clubs waren je gaan volgen. Er zou geen weg meer terug zijn geweest. Jouw actie was de druppel geweest. Met een sneeuwbaleffect als gevolg.

Maar al te graag zou ik je de vraag in de titel van deze post willen stellen. Of je in de rust wist dat die twee goals geen buitenspel waren? En of het überhaupt in je is opgekomen? Je gevoel voor rechtvaardigheid is er groot genoeg voor. Of was je bang voor de consequenties? Niet die van de UEFA, maar voor jezelf. Dat wanneer in een wedstrijd waar het wel om de knikkers gaat, hetzelfde voorvalt, men hetzelfde van je verwacht? Dat je Messi en co. een goal moet gunnen na die buitenspelgoal van Benzema? Tja, dat begrijp ik. Maar toch valt dat in het niet bij wat je had kunnen bewerkstelligen. Niet jij, maar andere mensen zouden je dan The Special One gaan noemen. Heb ik nu wel je aandacht?

Frank en José komen van http://www.sportskeeda.co
De José Special is afkomstig van http://www.mirrorfootball.co.uk

Advertenties

4 Reacties op “WAAROM JOSÉ? WAAROM HEB JE HET NIET GEDAAN?!

 1. Mourinho heeft alleen gevoel voor zijn rechtvaardigheid.
  Het kan hem niet schelen hoe zijn team wint, enkel de manier waarop zijn team verliest.

 2. Mooie insteek Allard! Subtiele vertelling van en draai aan hoe dan ook opmerkelijke gebeurtenissen. Maar hoe krijg je/krijgen we het voor mekaar dat deze post als ‘special one’ bij José wordt afgeleverd?

  • Lijkt me handig dat we m dan eerst vertalen 😉

   Maar was Ajax dan doorgegaan. Ik wens het te betwijfelen. De enige die schuldig is aan de uitschakeling van Ajax is Miralem Sulejmani. In beide wedstrijden met Lyon had de man van 16 en ’n kwart miljoen de openingstreffer, en dus wellicht ook de beslissende treffer, op zijn rechterschoen, alleen schijnt hij niet te beseffen dat hij daarmee ook op doel mag schieten. Had-ie eindelijk wat van zijn geld terug kunnen verdienen.

   Maar laten we het niet te veel over de uitschakeling van Ajax hebben, want daar gaat het helemaal niet over. Hij is wel iemand die out-of-the-box denkt, maar om zo snel zo ver out-of-the-box te reiken? Ook Mourinho is maar een mens (al denkt-ie zelf van niet).

   Wegereef dacht trouwens dat hij die Portugese blunders wel kon overtreffen, en het moet gezegd: Tis m aardig gelukt. Ik ben een tijdje tegen elektronische hulpmiddelen geweest, maar ik weet eigenlijk niet waarom. Misschien is t vanwege die goal van Roda tegen Bordeaux waardoor ze naar San Siro mochten. Of vanwege het feit dat Wamberto de held van het seizoen kan worden door Ajax de Amstelcup te bezorgen. Maar nee, dit soort ondenkbare scenario’s gebeuren er al genoeg (misschien zelfs wel meer) als buitenspel ook echt buitenspel is, en een bal over de lijn ook echt over de lijn is. Beter vertalen we deze post ook in het Frans/Duits/Italiaans om m naar die chaletbewoners van de UEFA en die klokkenmaker bij de FIFA te sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s