DE TOPKLASSE: WIE WORDT ER KAMPIOEN?

Deze week de zaterdag, volgende week de zondag. Aangezien ik er nu een kleine 4 maanden in rond heb gelopen, weet ik dat de bovenstaande vraag niet zo gemakkelijk te beantwoorden is. Het verschil tussen de nummer 1 (Spakenburg) en de nummer de 7 (Katwijk) bedraagt slechts 8 punten. Onderin lijkt het pleit reeds beslecht wie uit gaan maken waar de drie degradatiespoken zullen huizen. De nummer vier van onder mag promoveren/degraderen. SVZW, de nummer vijf van beneden staat 9 punten achter HHC uit Hardenberg dat één plekje hoger staat. Hans zal dus eerder naar beneden dan naar boven moeten kijken.

Dus maar concentreren op de bovenste plekken. Spakenburg voert de troepen aan en lijkt dus de beste papieren te hebben. Zij missen echter de komende 7 potten Ricky van B. wegens het slaan van een tegenstander. Daaronder vinden we de Boys uit Rijnsburg, die volgen op twee schamele puntjes. Zij beschikken na de winterstop weer over de watervlugge Leitoe, die terugkomt van een kruisbandblessure. Ook linksback Olenski is op de weg terug. Daaronder vinden we de eerste promovendus GVVV, dat zich meer dan prima handhaaft op Topklasse-niveau. Good old Van Meegdenburg (37 jaar!!) heeft er alweer 10 in liggen. Vanavond treden de Blauwen uit Veenendaal overigens aan tegen S-P-A-R-T-A op Het Kasteel. SC Genemuiden vinden we terug op plek 4. Prima ploeg. Met misschien wel de beste aanvalstandem van de Topklasse: Lanjouw/Lip. Dan de VV uit Noordwijk. Zij ontpopten zich als reuzendoder de eerste seizoenshelft met uitoverwinningen bij Spakenburg, Rijnsburg, GVVV en IJsselmeervogels. Tegen ‘de kleintjes’ laat de ploeg het echter afweten. Een plek onder Noordwijk vinden we eindelijk de Rooien uit Spakenburg terug. De ged(r)oodverfde kampioen lijkt het dit jaar te moeten doen zonder hoofdprijs.  Tot slot VV Katwijk.

Juist deze ploeg voorspel ik als de kampioen. Dat baseer ik niet zozeer op de stand, maar op de manier waarop ik ze heb zien spelen. Het elftal klopt en staat bol van de kwaliteit. Achterin lijkt Van Ommeren (ook 37 jaar) nog eenmaal in staat om de troepen te leiden. Naast hem staat de betrouwbare Van Dam. Op de zijkanten vinden we Tuinfort en Krolis. Beiden zijn in staat om hun tegenstander uit te schakelen én aanvallend een bijdrage te leveren. De betrouwbare doelpost Koroglu weet hoe het is om prijzen te winnen en complementeert de sterke verdediging. Maar ook het middenveld staat  als een Huisman. De rossige middenvelder speelt altijd en verzaakt nooit. Aan zijn zijde vinden we de oud-prof Jordy Zuidam die voor de Topklasse natuurlijk een prima speler is. De creativiteit op het middenveld komt doorgaans van pleintjesvoetballer Sahadewsing. Voorin dartelen Jongeneelen en Ooijen (gevolgd door diverse profclubs) vaak op de zijkant en de piek wordt letterlijk gevormd door klasbak Van Eeuwijk. Daarnaast heeft Bruinink de weelde van een uitstekende bank: oud-prof Benji Martha is al jaren één van de meest gewilde spelers in de top van het amateurvoetbal en met de van een kruisband herstelde Bob de Koning heeft Bruinink nog meer keus voorin.

Conclusie: VV Katwijk wordt kampioen. Wedden?

– De bovenste afbeelding met spelfout komt van http://www.fifabenelux.com

Advertenties

7 Reacties op “DE TOPKLASSE: WIE WORDT ER KAMPIOEN?

 1. Toch wel interessant zo’n afbeelding met niet alleen spelfouten er in, maar zie ik daar ook niet een hoofdklasseploeg (bovenste rij, tweede van links) pronken, die o zo graag er bij wel horen, maar steeds net niet?

 2. Leuk artikel, alleen jammer van de afbeelding. Daar zie ik VV Katwijk niet in terugkomen? (Maar die hoofdklassertjes van nieuw-zuid wel…RAAR!)

 3. jij komt zeker uit katwijk of ben je familie van de trainer? katwijk is niet meer dan een middenmoter of ben je zaterdag niet wezen kijken

 4. Mooie afbeelding hoor! Onderste rij ziet er goed uit. En ik zie zelfs Papendrecht.

  Qua titel tip ik toch Rijnsburgse Boys, al is dat van afstand. Heb dit seizoen maar één wedstrijd in de topklasse gezien, toevallig denk ik precies de slechtste van Katwijk.

 5. Wat zou het een voortuitgang zijn als de Topklasseclubs zouden willen promoveren naar de Eerste Divisie. Dan zou er gestreden worden om periodekampioenschappen en zou de competitie dus veel spannender en interessanter worden. Vorig seizoen speelden de nummer 4 t/m 10 al vanaf de Kerst mee voor spek en bonen. Dit seizoen dreigt dit voor Capelle, HHC, Excelsior’31 en FC LISSE.
  FC LISSE is ook dit seizoen weer mooi opgeklommen naar de middenmoot, maar de beloning daarvoor lijkt te zijn een saaie tweede seizoenhelft… Het is een vreemde situatie: Voor de clubs die niet om de titel strijden zijn er 2 mogelijkheden:
  1) Ze draaien onderin mee met als gevolg een spannend, interessant seizoen.
  2) Ze draaien niet onderin mee met als gevolg een saai, oninteressant seizoen.
  Een vreemd dilemma dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s