WIE DE JEUGD HEEFT, VERLIEST MEESTAL

Deze week staat de laatste training van de eerste competitiehelft op het programma. Voor de vorm nog een keer trainen en dan genieten van twee weekjes rust. Want in januari mag er alweer gevoetbald worden op ijzige vlaktes. Daarom kiest zelfs een ambitieuze vierdeklasser tegenwoordig voor een overwintering in Marbella. Lekker op kosten van de club een paar dagen met de mannen naar de zon. Voor de minder (voetbal)vermogenden zijn het veelal  twee weken lekker vrij. Beetje pielen in de zaal of met de hakken in het zand, maar niet te serieus.

Grandfather and Boy Playing Soccer in Meadow [42-17017601]Omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn en om het plezier in het spelletje te behouden of terug te vinden, wordt er meestal creatief getraind op deze laatste dag. Bekende varianten zijn het latje trappen of het doel(net) raken vanaf de middenlijn zonder de grond te raken. Maar het is ook een uitstekend moment voor een strijd tussen Jong en Oud. De Jonkies van de selectie mogen het opnemen tegen de Oudjes. Winnen de ambitieuze, net overgekomen jeugdspelers het van de broze brokken routine? Meer dan ooit staat prestige op het spel, bij winst kun je het komende halfjaar met je armen in de lucht de kleedkamer inlopen.

Wat dat betreft is de voetballerij net het studentenwereldje. Anciënniteit is belangrijk en bepaalt tot welke groep je behoort, incluis verworven status. De feuten laten echter geen moment voorbijgaan om hun plek op de apenrots veilig te stellen. Ook hierbij staat niets meer dan eer op het spel. Maar wie wint er dit jaar? Jong dat fysiek net iets verder is, maar daardoor ietwat onbezonnen? Of Oud dat met zijn geslepenheid en ervaring net beter doorheeft wanneer het moet pieken? Maar nog spannender is het voor de tussengroep. Zij die, afhankelijk van de opkomst, bij Jong of Oud zitten! Vlak voor tijd weten zij namelijk pas waar ze spelen. Vanavond wordt de toon voor 2012 gezet!

– De afbeelding Jong en oud komt van http://www.visualphotos.com

Advertenties

2 Reacties op “WIE DE JEUGD HEEFT, VERLIEST MEESTAL

  1. Pingback: BAS NIJHUIS SNAPT DE VOETBALWERELD |

  2. Pingback: BAS NIJHUIS SNAPT DE VOETBALWERELD | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s