VRIJ ASSOCIËREN MET THEO JANSSEN EN WILFRIED BONY

Als je onbegrensd, zonder na te denken zegt wat je denkt, wordt er in de psychoanalyse gesproken van ‘vrije associatie’. Sigmund Freud, grondlegger van de psychoanalyse, poogde op deze manier inzicht te verkrijgen in dieperliggende motieven en ervaringen van een hulpbehoevende patiënt. En hoewel er elke week op of rondom een voetbalveld genoeg dingen gebeuren waardoor je wenst dat Groupon, naast cosmetische ingrepen tegen gereduceerde prijzen, ook gaat adverteren met goedkope, dan wel gratis behandelingen van een psycholoog of psychotherapeut voor alle randfiguren in de voetballerij… gaan we het daar toch niet over hebben.

Na de overdreven en opgeblazen media-aandacht voor het voorval van afgelopen woensdag, kunnen we namelijk wel wat luchtigheid gebruiken. Even wat onbelangrijks. Daarvoor sla ik toch aan het vrij associëren en vraag ik u dat ook te doen, maar dan zonder een poging inzicht te verkrijgen in iemands of mijn eigen psyche. Waar ik wel naar op zoek ben? Gelijkenissen, maar expliciet geen lookalikes!

Voorbeeld 1: Theo Janssen is een tennisser. Ja, u verwachtte het wellicht niet, gezien z’n haardracht en voorliefde voor tattoos, maar het is wel degelijk zo. Theo draait, zoals het een echte tennispupil betaamt, netjes in, zwaait het been goed naar achteren en tennist vervolgens de bal met top-, side- of backspin naar een medespeler. Zonder daarbij te vergeten z’n been weer keurig uit te zwaaien.

Voorbeeld 2: Wilfried Bony beweegt zich voort als een afgeleide van een verouderd voetbalpoppetje. De voetbalgames worden weliswaar steeds realistischer, maar met voetballers als Bony wordt het Konami en EA Sports wel heel erg makkelijk gemaakt. De man legt een hoekigheid aan de dag waar iedere gameontwikkelaar zijn vingers bij aflikt.

Heeft Van Nistelrooij volgens u iets weg van een bultrug, ziet u gelijkenissen tussen Pierre v. Hooijdonk en een bobslee, denkt u bij Daley Blind direct aan een zebrapad of heeft u andere sprekende associaties? Laat het ons weten!

Theo’s tennisbeweging komt van ad.nl

Advertenties

3 Reacties op “VRIJ ASSOCIËREN MET THEO JANSSEN EN WILFRIED BONY

 1. Maar ik geloof ook wel dat Theo een aardig potje kan tennissen. Heel raar, maar voetbal en tennis gaan vaak goed samen.

  Ik heb ook een tip voor schietverenigingen. Als de machine om die kleiduiven weg te schieten kapot is, dan zouden ze Gomes eens een keer op moeten bellen. In zijn beste dagen bij PSV had de man een worp, waar menig kleiduifschietmachine jaloers op zou zijn. Niet alleen kwam het voorwerp (in dit geval een bal) hoog en ver, hij bleef ook behoorlijk lang in de lucht hangen waardoor je genoeg tijd hebt om het ding te raken. Ik ben alleen wel bang dat Gomes na een worp of 50 moe begint te worden, terwijl zo’n machine dan pas begint.

  • Kleiduifschietmachinewegwerpgedrag! Recordscore bij Scrabble of – meer trendy – Wordfeud. Mooie, nieuwe carrière in het VERSCHIET voor de wegkwijnende, ex-koningskeeper Gomes.

 2. In vroegere tijden had Jacky Charlton/Manchester United de loop van een giraf.
  Nobby Stiles werd vergeleken met een buldog.
  Wat recenter…Edgar Davids was de pitbull.
  Mogen vergelijkingen met dingen ook?
  Wiily van der Kuylen was het kanon.
  Theo Laseroms/Feijenoord was de tank.
  Er liep ook een professor rond.
  Was dat Socrates?
  Er zijn er beslist meer maar ik moet er even over nadenken onder de kerstboom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s