VOETBLAH’S VOETBAL VERZOENER VAN 2011: DE UITSLAG

Het duo Ganzenhoef/Bröring verdient alle lof voor hun ijdele verzoeningspogingen om de kemphaantjes Cruijff en Van Gaal on speaking terms te brengen. Maar zij hadden buiten de waardinnen gerekend. Wat weer vreemd is omdat ze toch beiden een reputatie hebben hoog te houden als waardinside informanten. Resultaat: een laatste plaats in deze verzoenende verkiezing. De derde plek is verrassend voor de tandem Bas Dost/Ron Jans. Verrassend omdat ze hun favorietenrol niet hebben waargemaakt, maar toch eigenlijk hét inlandse voetbalverzoeningsvoorbeeld zijn. Met de succesvolle gevolgen van dien.

Onze knullige Knipoog-Kroaat behaalde een eervolle tweede plaats. Een hoopvol teken en tevens tot tevredenheid stemmende constatering dat onze lezers de knipoog, die Voetblah toch haar guitige gezicht geeft, op waarde weten te schatten. Zelfs repressieve regeringsleiders gooien dit ontwapen in de strijd. En voor Domagoj Vida moet het toch een geruststellend gedachte zijn én een onwerkelijk gevoel geven om als verzoener zó hoog te mogen eindigen in juist óns land. Het land dat hij toch in rouw – en op een enkele afgelegen plek in feestvreugde – dompelde. Maar desondanks, althans zo op het eerste oog, vergevingsgezind lijkt. Onwerkelijk omdat in zijn eigen leefomgeving toch het principe geldt van ‘oog om oog, tand om tand’.

Maar de grote Voetbal Verzoener van 2011 is volgens u Ernie Brandts in Rwanda! Met ruim de helft van alle stemmen, dus met afstand – hoezo Rwanda?! – sleept Ernie bij mijn weten zijn eerste en enige prijs ooit binnen en zo niet, dan in elk geval de belangrijkste. Wij vermoeden dat dit heeft meegespeeld in uw overwegingen om deze onooglijke man met het toch ietwat treurige trainerstraject een beetje op te beuren. Want Ernie is niet bepaald de knipoog-kandidaat. Of juist wel? Maar terecht heeft u zich niet laten weerhouden door onze azijnpisserige post die we eerder naar Rwanda stuurden. Wij gunnen Ernie deze prijs van harte en wie überhaupt het lef heeft om tussen de ultra’s van de Hutu’s en de Tutsi’s te gaan staan, verdient ‘m ook ten volle. Hopelijk zijn er onder de lezers nog vrienden of bekenden van Ernie, bijvoorbeeld uit Volendam, Breda, Nieuw-Dijk of omgeving, die hem op de hoogte kunnen brengen van deze prestigieuze prijs. Wisselt het jaar voor Ernie, maar ook in Rwanda, toch net iets prettiger.

De waardin komt van feestkleding-fancydress.nl
– De jonge Ernie Brandts is van sportgeschiedenis.nl
Ernie Brandts in Rwanda van omroepbrabant.nl

Advertenties

7 Reacties op “VOETBLAH’S VOETBAL VERZOENER VAN 2011: DE UITSLAG

 1. Hé! Mijn nominatie valt in de gratie! Mooi voor Brandts, zo op de valreep nog een prijs in de wacht slepen. Denk ook dat Ernie typisch iemand is voor dat soort (nou ja..) landen. Hier in Nederland wordt hij nauwelijks serieus genomen, in het buitenland wordt er af en toe nog tegen je op gekeken.

  By the way, zit er ook nog een prijsje aan vast voor de nominatie..? 🙂

  Voor alle Voetblah-redacteuren en lezers: een prettige jaarwisseling en een sportief, gezond en enerverend 2012 toegewenst!

 2. Ik sluit mij graag bij Liefhebbend Voetbalhart aan en wens alle Voetblah-betrokkenen en -aanhangers een plezierige jaarwisseling en alle goeds voor 2012 toe. Hopelijk blijven jullie ons verblijden met mooie artikeltjes.

 3. Een winnaar uit een onverwachte hoek.
  Ik was Ernie Brands al lang vergeten.
  Hoe lang is die gast nu coach van Rwanda?
  Het verhaal van de Hutsi’s en de Tutsi’s ken ik wel.
  Een tante van me werkte 25 jaar in het klooster in Kigali.
  Fijn dat Ernie de prijs krijgt maar volgend jaar hoop ik op een winnaar met meer grandeur.
  Ik had Robin van Persie graag gezien als de betermaker.
  Of wat denk je van het socialiseringswerk van Huntelaar in de mijnstreek in Gelsenkirchen.
  Of Seedorf die altijd bezig is om mensen samen te brengen.
  Ik houd op want anders wordt de nominatie en bekroning van Brands teruggeschroefd.

  En beste wensen mensen, voor 2012 en het mag ook voor 2013
  .

 4. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

 5. Pingback: MIKESNOEI.WAARBENJIJ.NU |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s