PREMIER POST LEAGUE


Je kunt een voetbaljaar niet mooier beginnen dan met een post over de Premier League en het onvolprezen BBC-programma Match Of The Day. Nergens anders wordt onze edele balsport zó vol passie beleefd en zó fraai in beeld gebracht. Hoeveel er ook op valt af te dingen: megalomane clubeigenaren, astronomische salarissen, torenhoge schuldenlast, schunnige schandalen – Engeland is nog steeds de bakermat van het voetbal, waar ook alle ingrediënten die deze sport zo aantrekkelijk maken, samenballen. Eigenlijk zegt bovenstaande video alles, spreekt geheel voor zich.

Na Boxing Day trok het voetbalcircus weer verder naar oudjaarsdag, waarop Sir Alex ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag door frisse jonge Man U-meiden werd toegezongen. Dat is mij in Nederland nooit overkomen, horen we Leo Beenhakker al verzuchten. Maar het was wel meteen het enige wat de flamboyante Schot cadeau kreeg: de Mancunians dolven in eigen huis het onderspit tegen het laagvliegende Blackburn Rovers. De vergane glorie van Chelsea onderging eenzelfde lot tegen een dodelijk Aston Villa. Liverpool (wederom zonder de schijnbaar uitgerangeerde Kuijt) had op vrijdag reeds de Magpies en dus Krul in de tang genomen en was weer dichterbij gekropen. Spurs verzuimde gelijk goede zaken te doen door slechts de puntjes te delen met het in de Vorm van z’n leven verkerende Swansea City, ook al versloeg Vaart Vorm.(vanaf 1.00 min.)

Op Nieuwjaarsdag konden The Citizens dus uitstekende zaken doen, maar het was niet de jaarwisseling der favorieten. Voor Mario was het sowieso iets te vroeg after the night before. Voor de overige Mancini-mannen, bij wie Nigel de Jong de volgende keer een basisplek weer kan vergeten, pakten donkere wolken zich samen boven het Sunderland Stadium Of Light toen Dong Won(!) Ji in the dying seconds en ook nog eens off side het geblokte net vond. En daarna door een supporter ‘vol op de bek werd genomen’. (kijken die video!). Kerstverse superstresssuccestrainer Martin O’Neill ging, dit keer gelegitimeerd, nog maar eens uit z’n dak.

Mét Liverpool spon Arsenal garen bij het verrassende verlies van de top 3. De uiterst voorspelbaar voltreffende Gunners wonnen met 1-0 van QPR. Waarbij de markante QPR-coach Neil Warnock moord en brand schreeuwde over de wijze waarop Robin van almost Perfect steeds wegkwam met armlastige overtredingen. De teller stokte op 35, hoewel Van Persie kansen te over heeft gehad om alsnog het jaarrecord van 36 doelpunten op naam van, tegenwoordig MOTD-analyticus, Alan Shearer te evenaren, zelfs te breken.

Vandaag trekt de karavaan weer verder en wordt er t/m woensdag opnieuw een volledig programma afgewerkt. Wat moet het heerlijk zijn om als profvoetballer vrijwel alleen maar wedstrijden te spelen! Geen geestdodende trainingsherhalingsoefeningen, gewoon lekker partijtjes foeballen. Met het dolenthousiaste publiek als spekkoper. Football is coming home.

Michel Vorm komt van u.goal.com
– Neil Warnock
van thisislondon.co.uk

Advertenties

2 Reacties op “PREMIER POST LEAGUE

  1. Ja, het was weer the tale of the unexpected óf zoals die Engelsen zo heerlijk onderkoeld kunnen zeggen, just another day at the office. Ook in de onderste regionen valt volop te genieten. Voor ‘ons’ is het wellicht aardig om te weten dat Moussa Dembele (Fulham) steeds meer indruk maakt in Engeland, al weet ie het doel nog steeds nauwelijks te vinden. En ook Bryan Ruiz maakt daar naam, maar wordt nog veel te vaak door blinde medespelers overgeslagen.
    Mooie post om het jaar mee af te trappen!

  2. Zo zie je dat de Premier League mensen heel erg boeit…niet alleen in GB maar ook in Nederland.
    Van Persie en Vorm zijn de spelers die we moeten volgen.
    Vorm moet tot grote hoogte stijgen.
    Van Persie is natuurlijk al een godheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s