JAN & JOHN: VOOR AL UW COMMERCIELE ZAKEN

Afgelopen week las ik twee merkwaardige berichten. Beide gingen over een commerciële functie bij een voetbalclub. Jan van Halst gaat een stevige commerciële post bekleden bij FC Utrecht. Dat is hem op het lijf geschreven! Vraag is of het de Jantjes worden of Jan & Co. Jan werkte met Jan & Co samen bij Ajax. Maar met die laatste heeft hij geen hele gelukkige relatie. Het wordt interessant om te zien of Jan het kunstje dat hij bij de ene plaatselijke FC flikte, bij de andere kan herhalen. Hij is de man die de credits krijgt voor een florerende commerciële afdeling in Enschede. Benieuwd of hij een club die al jaren financieel krap zit, aan geld kan helpen.

Vorige week kwam ook naar buiten dat John van Lottum het team van Toon Gerbrands komt versterken. De ene niet-voetballer neemt de andere niet-voetballer aan. Want John kennen we voornamelijk als tennisspeler/commentator/coach/schoolhouder. Maar waarom niet? Met John van Lottum haal je wel een bekende naam binnen, een naam waar mensen zich graag mee verbinden. En dat laatste is toch wat je wilt als club. Want het aantal bedrijven dat sportsponsoring echt gericht inzet neemt toe, maar blijft klein. Een middagje AZ met relaties is uiteindelijk gewoon lekker interessant doen en een legale vorm van omkoping!

Maar meest opvallende is dat de Alkmaarders op twee prominente plaatsen twee niet-oud-voetballers neerzetten. Het lijkt alsof Toon Gerbrands er al jaren directeur is. Feit is wel dat hij de club goed op de rails heeft gekregen na het afscheid van Dirk. Volleybal, schaatsen: de voetbalclub wordt er niet slechter van. Gerbrands toont bij AZ aan dat hij een uitstekend directielid is en dat een voetbalachtergrond absoluut niet nodig is. Een volleyballer die net het verschil maakt. Benieuwd of Toon met John ook weer een winner slaat. Zal deze dubbel net het verschil maken?

Ps. De man op de foto? The best of both worlds.

Advertenties

Een Reactie op “JAN & JOHN: VOOR AL UW COMMERCIELE ZAKEN

  1. Naam en capaciteiten is 2..
    John van Lottum is nooit alleen binnengehaald voor zijn naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s