DIRK (K)UIJTVORM

Dinsdag beleefde ik een ouderwetse avond illegaal Premier Leaguevoetbal. De huidige koploper ontving het teleurstellende Liverpool van Dirk Kuijt. Je hoeft geen medelijden te hebben met het leven van een profvoetballer, maar menig liefhebber zal een zwak hebben voor de Katwijker. Het heeft een klein uurtje geduurd, voordat trainer Kenny Dalglish Koît uit zijn lijden verloste. Het is een trieste constatering, maar de blonde harde werker heeft niet meer het niveau voor de top van Engeland.

Een veelzeggend moment was de tegengoal van Silva. Dirk leverde zeer ongelukkig de bal in bij zijn tegenstander, die op zijn beurt de frivole Spanjaard bediende: 1-0 City! Er heerste een soort van gelatenheid onder the Reds. Ze missen de drive om voor een goed resultaat te gaan. Waar Kuijt normaal gesproken het toonbeeld van werklust is, miste ik in deze wedstrijd zijn tomeloze inzet. Is hij opgebrand? Vallen de kerstdagen hem op deze leeftijd zwaar? Mist hij vertrouwen? Hij voetbalde in ieder geval met zijn ziel onder zijn armen. Alsof hij heel de wedstrijd met een zak aardappelen op zijn rug rondliep.

In mijn ogen is er maar één oplossing: Dirk moet terug naar het legioen!  Bij Feyenoord kan hij nog van waarde zijn. Daarbij zal hij in de Eredivisie wekelijks spelen, terwijl de trainert van de plaatselijke FC uit Liverpool steeds minder vertrouwen in hem heeft. En met het oog op het EK 2012 is een fitte Kuijt ontzettend belangrijk om de balans te behouden. Vergelijk zijn rol bij Oranje met die van Ji-Sung Park bij Manchester United. Wanneer de Mancunians aantreden tegen grootmachten, heeft Sir Alex veelal een plaatsje vrijgemaakt voor de hardwerkende Koreaan. Alleen met de Katwijker kan het gouden viertal excelleren in Oekraïne.

Ps. De foto is afkomstig van het Brabants dagblad.

Advertenties

3 Reacties op “DIRK (K)UIJTVORM

 1. Helaas is Dirk Kuyt uit beeld.
  Al een tijdje miste ik hem in de basis van Liverpool….daar waar hij thuishoorde.
  Natuurlijk hij komt op leeftijd, slijtage doet zijn werk en de concurrentie is (te) groot voor hem.
  Maar dit gun je Kuyt niet.
  We hebben hem nog nodig bij het EK in Polen/Oekraiene.
  Maar hij moet wel zijn speeltijd hebben om in het ritme te blijven.
  Ook bij het Nederlands team is de concurrentie groot.
  We wachten dus op een come back van de blonde Katwijker die ons zoveel voetbalgenot heeft gegeven.

  Maar of Feijenoord nu een alternatief is?
  Met zijn ervaring kan hij de jonkies aldaar wel goed sturen.
  Ik ben ervan overtuigd dat Dirk met zijn mentaliteit weer boven komt drijven…..zeker met dit weer hier in veldhoven en omgeving.

 2. Hoop vooral dat Dirk niet kiest voor Galatasary. FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, allemaal volksclubs, dan zou Dirk dus eigenlijk voor Fenerbahce moeten kiezen. Maar waarom Turkije? Hij kan inderdaad beter terug naar de Kuip al is het de vraag op welke positie hij bij Feyenoord zou moeten spelen.

 3. Ga dan voor Besiktas, mooier stadion ook 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s