STAPPEN MAKEN IN HET BUITENLAND


Als zichzelf respecterende Topklasse-club toog ook de VV Noordwijk naar het buitenland om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. In Málaga was het vorige week 24 graden. Geen straf dus. In de ochtend lekker trainen, potjes voetvolley op het strand en nog ergens een wedstrijdje tikken. Overigens gebeurde dat laatste niet tegen de plaatselijke trots, maar tegen de Hoofdklassers Excelsior Maassluis en Jodan Boys, die ook daar hun tenten hadden opgeslagen.

Het is altijd de vraag of een dergelijk trainingskamp daadwerkelijk haar naam eer aandoet. De ervaring leert namelijk dat de amateurvoetballer het uitstapje tevens gebruikt voor een uitvoerige verkenning van het, in dit geval, Spaanse nachtleven. Daarbij heeft hij doorgaans lak aan het verbod dat de trainer hem oplegt. Het is zelfs zo dat meestal alle nachten nodig worden geacht om een afgewogen oordeel te kunnen vellen over de lokale etablissementen.

Ik heb trainers hier in de loop der jaren verschillend op zien reageren. Sommigen gingen mee, anderen gingen voor de deur van het hotel zitten. Zelfs heb ik ooit een koptraining van anderhalf uur moeten afwerken na een avondje doorzakken. Konden we de humor ook wel van inzien. Ónze trainer legt de verantwoording gelukkig bij de spelers zelf. Stappen mag, als je volgende dag maar scherp traint. Aldus geschiedde. De twee oefenpotten werden gewonnen en het Málagaanse nachtleven is wat ons betreft beslist een aanradertje.

Advertenties

4 Reacties op “STAPPEN MAKEN IN HET BUITENLAND

 1. Is er in Malaga ook nog iemand met de brandslang in de weer geweest zoals de speler van die Topklasser uit Rijnsburg? http://www.voetbalflitsen.com/2012/01/voetballer-laat-hockeybabes-letterlijk.html

 2. Die trainingskampen in Spanje en Turkije stellen natuurlijk niets voor.
  Daar wordt een speler echt niet beter van.
  In een fijn klimaat wordt er een beetje getraind en af een toe een sparring partner duel afgewerkt.
  Nee,,,,,de aandacht ligt niet bij de voetbalkundige aspecten maar bij de gein en de ongein die door spelers wordt uitgehaald.
  Via regenpijpen naar beneden glijden om maar op stap te kunnen.
  Iedereen kent die verhalen.
  Graag zou ik hier eens enkele anekdotes lezen die volledig nieuw zijn.
  Drank en sex mogen natuurlijk een rol spelen want daar is ook Malaga door bekend.
  Nu wie neemt de handschoen op?

 3. Trapatoni over de bacchanalen bij Rood Wit Veldhoven..? 🙂

 4. Zoals Mazuro weet ging het 7e van Rood-Wit Veldhoven jarenlang op tournee naar Riva del garda in Noord-italie.
  Er werden daar minimaal 2 wedstrijden gespeeld tegen geduchte Italiaanse catenaccio-mannen.
  De strijd tegen de plaatselijke Cannavaro’s, de rol van coach/cafebaas Geert van Gerwen, Gaetano Perelli/het maatje van Diego Maradonna, winst van potsierlijke trofeeen,keeper Karetje Paulussen die tussen de wijnranken de bal zocht en tevens wijn dronk enz
  IK wil voor Mazuro en de lezers wel uit de school klappen hoe het Veldhovense kamp er uitzag.
  Wel was het zo dat we maar 1 keer per jaar op trainingskamp mochten van de hotelier Graziano Zambanini van hotel Campagnola.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s