MET ALLEEN KIDS NOG NIET ALLRIGHT

Het leek vorige week wel begin april in plaats van begin januari . De KNVB deed het voorstel dat er alleen kinderen en vrouwen naar AjaxAZ mochten. Reden voor de heer Schimmel om voor te stellen ook homo’s toe te laten. Het is mij een raadsel dat iemand die het, net als ik overigens, niet vreemd vindt dat mannen van mannen houden, toch van mening is dat zij een status aparte moeten krijgen rond een voetbalwedstrijd. Daarmee geef je juist het signaal af dat zij anders zijn dan andere voetbalsupporters.

Maar de kogel is door de kerk. Er wordt niet gekeken naar seksuele voorkeur. Je mag iemand de toegang niet ontzeggen omdat hij homo is, dus ook niet omdat hij hetero is. De KNVB en Ajax hebben een beter idee. Alleen kinderen tot 12 jaar mogen het stadion in. Had een katholieke club dit voorgesteld, dan waren er vast Kamervragen gesteld. En was de verstandelijke leeftijd het criterium geweest, dan hadden vele vaste supporters vrije toegang gehad. Maar stel dat het is uitverkocht. Dan zitten er een kleine 43 duizend kinderen, die allemaal jonger moeten zijn dan 13. Wesley kon ondanks een stadionverbod zo de ArenA in en diezelfde beveiliging denkt dat ze wel duizenden kinderen op leeftijd kunnen controleren?

Natuurlijk controleer je dit niet, hoeft ook niet. De kans op rellen is nihil. Bovendien kan het naadloos aansluiten bij het onvolprezen Streetwise Project. Maar dat daargelaten, kan er de volgende wedstrijd wederom een Wesley of equivalent  opstaan en kan weer hetzelfde gebeuren. De supporters die een kaartje hebben gekocht, zijn dus hun geld kwijt, de Amsterdammers krijgen een boete, en een gratis wedstrijd levert ook niets op aan recettes. Er zijn alleen maar verliezers. In plaats van symptoombestrijding moet je de bron aanpakken. Zorg dat het drank- en vooral drugsgebruik in en rond de stadions wordt voorkomen. Gewoon drugshonden rond laten snuffelen om de snuivers weg te houden. Want dat is de daadwerkelijke oorzaak van alle ellende. Zo kinderlijk eenvoudig is het!

Robbie Fowler die de achterlijn haalt komt van www.offthepost.info

Advertenties

7 Reacties op “MET ALLEEN KIDS NOG NIET ALLRIGHT

  1. Hij was dronken.

  2. Dat is inderdaad wat Ajax en de KNVB ons wil laten geloven, maar menig supporter gaf aan dat er meer dan alleen drank in het spel was. Daarbij is het een publiek geheim dat de harde kernen van veel clubs stijf staan van de rotzooi.

  3. Kortzichtige reacties van mensen die nog nooit wat gebruikt hebben…

    • Maar Karrel! Ga jij er hier even prat op zitten wezen dat jij wel ooit wat hebt gebruikt en daarom recht van spreken hebt??!! Al kan ik me wel voorstellen dat je in die achterhoek uit pure wanhoop je heil zoekt in geestverruimende middelen.. 🙂

  4. Ik ga er niet prat op, sterker nog ik heb alleen een enkel XTC pilletje op. Om me heen zijn er echter genoeg mensen om te kunnen beoordelen hoe iemand erop reageert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s