LISTIGE LIJSTJES

Ooit gehoord van de IFFHS? Zo ja, dan wist u al dat dit staat voor de International Federation of Football History & Statistics. Zo niet, niks aan het handje, dan weet u het nu. En ware het niet dat ik op een verlaten momentje zojuist de website voetbalkrant.com bezocht, dan was ook voor mij de IFFHS een totale onbekende gebleven. En daar had ik vast niet veel aan gemist. Maar toch, de inhoud van het artikel op de Belgische digitale grootmacht der voetbalwebsites is wel het vermelden waard. De voetbalkrant bracht het nieuws dat Royal Standard de Liège prijkt op de eenentwintigste plek op de wereldranglijst voor clubteams.

En dat vond ik vrij hoog. Maar het kan een stuk gekker: Heracles Almelo was terug te vinden op een eerbiedwaardige 370ste plaats en maakte daarmee een reuzensprong van 122 plaatsen in vergelijking met vorig jaar. Op zichzelf niet bijzonder vreemd, totdat blijkt dat de Heraclieden deze plek, onder meer, delen met respectievelijk Espanyol, Real Mallorca en Hamburger SV. Kijken we even verder, dan valt op dat Heracles zelfs deel uitmaakt van een select groepje Nederlandse clubs. In totaal vertegenwoordigen slechts zes clubs ons land in de totale Top 400. PSV, FC TWENTE, AZ, AJAX en ADO, maken (ook in die rangorde) het zestal compleet.

Ondertussen wordt het toch wel interessant om te weten hoe de vrienden van de IFFHS aan deze rangschikking gekomen zijn. Enkel internationale wedstrijden tellen. Tsja.. Daar ga je al. Loop je in de Premier League, Primera División of Bundesliga maar nipt Europees voetbal mis, zul je net zien dat de IFFHS je lager inschaalt dan de kampioen van Congo of de bekerwinnaar van Vietnam. Nee, die lijstjes zijn op deze manier waardeloos. Waar je in de tenniswereld als fan van één van de mondiale top vier gewoon blind een kaartje kunt kopen voor de halve finale van een willekeurig Grandslam, zou ik daar in het geval van het Nederlands elftal en het naderende EK (ondanks de tweede plek op de FIFA-ranglijst voor landenteams) toch nog maar even mee wachten.

– De afbeelding van Heracles komt van soulminddrum.blogspot.com
– De vlag is van voetbalclub T&T Hanoi, nummer 392 op de ranglijst, en is afkomstig van www.asianfootballfeast.com

Advertenties

Een Reactie op “LISTIGE LIJSTJES

  1. Fijn dat we nu ook weten dat die ranking er is.
    Jammer dat we er niet veel waarde aan moeten toekennen.
    IK ben aan het bedenken wat ik er dan eigenlijk mee moet.
    Heb je nog een paar van die internationale lijsten.?
    Bv een scheidsrechterslijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s