HET PROJECT MÁLAGA

Ruim een week geleden zat ik in het stadion van Málaga club de Futbol. Mocht het u ontgaan zijn, ook Málaga is in handen van een rijke sjeik. Deze luistert naar de naam Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani. Bent u er nog? Dan ga je namelijk niet zelf voetballen, want weinig plaats meer voor reclame op het shirt. Al zou Sierd er heerlijk op klaarkomen. Goed, ook deze sjeik heeft dus een hoop geld en kocht in 2010 de Spaanse club. Sindsdien spreekt men van een project. Tenminste, als we Ruud en Joris mogen geloven.

Wikipedia vertelt ons dat Abdullah (ervan uitgaande dat dat zijn roepnaam is) inmiddels 58,5 miljoen heeft uitgetrokken om een paar aardige spelers naar Zuid-Spanje te halen. Dat beloofde dus wat. Tegenstander was Atlético Madrid. Het voormalige scheermes Diego Simeone maakte bij de tweede club uit Madrid zijn debuut op de bank. Toch het vermelden waard. Bij aankomst bleken zowel Ruud als Joris geen deel uit te maken van het project. Wie wel speelden? Onder andere Toulalan, Carzorla, Willy, Izco, Buonanotte, en Demichelis. Ik had voor die 58,5 miljoen toch wat anders gehaald denk ik.

De wedstrijd. Wat een verschrikkelijke pot zeg! Om te janken was het! Wij lopen weleens te klagen over de Mickey Mouse-competitie. Maar dit was ook niet best. Atlético met 9 man achter de bal en de eenzame spits Falcao. Málaga dat daar bitter weinig tegenover stelde. En kom niet aan met dat het moeilijk voetballen is tegen een team dat inzakt. Heb dan tenminste nog een soort van tactisch plan om de boel te ontregelen! En Ruud? Die mocht invallen. Zelden zo’n inspiratieloze invalbeurt gezien. Hij liet in de VI laatst optekenen dat ie bewust het verval mee wilde maken. Nou, ik kan u vertellen: hij zit er midden in.

– het rijtje aankopen van Málaga komt van volkskrant.nl

Advertenties

2 Reacties op “HET PROJECT MÁLAGA

  1. Paar dagen na Allard zaten wij er ook, voor Málaga – Real Madrid. Toen speelden de Nederlanders wel. Mathijsen deed zijn werk tegen een niet al te geïnspireerd spelend Real. Ruud van Nistelrooy kwam wederom amper aan de bak. Hij was weliswaar balvast, maar zijn grootste kwaliteiten liggen toch in het strafschopgebied en daar was hij nauwelijks te vinden. Stond geregeld op de middenlijn ballen op te halen. Dus inderdaad, het lijkt behoorlijk over.

    Wat betreft de spelers die je noemt, vind ik Isco wel een mooie aankoop. Zeer talentvol en dreigend, maar nog wel jong en wisselvallig. Toulalan zijn ze in Spanje, volgens de barman in ons hotel, helemaal weg van, maar dat zag ik in die wedstrijd ook niet. Santi Cazorla vind ik dan wel weer een goeie.

    Over de rest kun je inderdaad maar beter zwijgen, Willy blunderde legendarisch en leidde zo de nederlaag in tegen Real.

  2. Pingback: KUIJT BETER NOG NIET NAAR DE KUIP |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s