HET BLOGBROEDERSTRIPVERHAAL – Een voorpublicatie

Het onvolprezen kentudezenog zette ons eind vorig jaar via twitter op het spoor van Wamberto de Jesus Sousa Campos, die nog steeds bleek te ballen tussen de kantlijnen van het Belgische voetbal. Bij de eveneens onvolprezen  voetbalcolumnist en popjourno Menno Pot ontlokte dit de spontane reactie om een wedstrijdje van Pipo te gaan bekijken. Zowel de voetbalgeheugentesters als wij van Voetblah waren meteen begeesterd door dit plan. Meestal blijven dit soort oprispingen steken in de vol enthousiasme gedrenkte pre-embryofase. Maar niet deze vrucht. Ruim ’n week geleden ben ik begonnen om een aantal zogeheten en zelfbenoemde blogbroeders annex voetbalcolumnisten te benaderen om dit plan daadwerkelijk gestalte te geven. Inmiddels zijn we zover dat op 19 februari aanstaande een uitgelezen gezelschap de Belgische grens  gaat oversteken om Pipo Wamberto in zijn huidige voetbalbiotoop en levende lijfje te aanschouwen.

Waarom Wamberto? Dát zal mr. Voetblah jullie komende maandag op deze zelfde plek haarfijn en op geheel eigen wijze uiteen zetten. Hij treft het doel, ik beproef het middel. Dat eigenlijk het doel op zich is. Zoals met elke trip – met welk doel of waarheen ook ter wereld – is het de reis op zich, het samenzijn, het voor- en naspel waar het in feite om draait. Helaas bleek onze wenswedstrijd, te weten FC Heikant – Vebroedering Balen, niet haalbaar. De Koninklijke Verbroedering Balen!  Het was het droomaffiche geweest voor onze blogbroedersbijeenkomst. Bleef over als enige reële mogelijkheid: FC Heikant – Linda Olen (sic!) op 19 februari. Werkende weg bleek dit op carnavalszondag te vallen. Waarmee we een wedstrijd in een wedstrijd hadden. Met een vorstelijk tintje, dat wel. Koning Voetbal vs Prins Carnaval.

Je mag toch veronderstellen dat met ons soort jongens (helaas(?) zijn er tot dusver geen meisjes bij) Koning Voetbal een makkie zou hebben. Te meer omdat de meeste blogbroeders van boven de rivieren zijn. Toch, menig aanvankelijk toegenegen participant haakte af bij onze optocht om aan te sluiten bij die potsierlijke polonaise, door prutser Prins Carnaval aangevoerd. Afgehaakt, al dan niet onder invloed van hun eigen prinses carnaval. Met oprechte spijt, dat wel. Maar toch. Het blijft curieus dat juist zij die zich afzetten tegen de carnavaleske, huppeltruttige sfeer rondom bijvoorbeeld Oranje, zich zelf toch onderdompelen in diezelfde mallotige mafkezerij. Om die reden moeten we misschien wel Neerlands beste voetbalcolumnist, Sjoerd Mossou, op ons eigen blogbroedersbal ontberen. Maar het wordt verder geenszins een tocht vol ontberingen.

Want – voor de oudjes – wie hebben we wel Pierre?  Twee gasten die nog steeds IndeHekken klimmen, waarvan eentje die al het voetbalgogme in zich heeft verenigd. De reeds gememoreerde Menno Pot. Van Kentudezenog zal minstens één persoon zich deze trip nog lang heugen. Voetblah zelf zal met minimaal 3 scribenten vertegenwoordigd zijn. En we verwachten dat onze blogbloedbroeders van het eerste uur, FootballCulture en Doordebenen, de polonaise voorbij zijn en zich alsnog bij ons aan zullen sluiten. Sowieso wordt het een select gezelschap, waarvoor Berlaar-Heikant, onder de rook van Antwerpen, de Vlaamse inborst nat mag maken. Wordt vervolgd.

Wamberto komt van http://www.fc-heikant.be
– De carnavalsvoetbalkledij is gehaald van bonbonballon.be

Advertenties

17 Reacties op “HET BLOGBROEDERSTRIPVERHAAL – Een voorpublicatie

 1. Wow! Ik begin een echte BN-er te worden zo! Ik heb mijn treinkaart al binnen, niets zal mij kunnen weerhouden van deze trip…. Kunnen we die ex-grensrechter Kloeg niet uitnodigen om mee te gaan? Kan ie mooi bier halen, want hij ziet Wamberto toch over het hoofd… 🙂

 2. toch mooi om te zien hoe een speler die een club aan de nationale beker heeft geholpen met een weergaloos doelpunt, zich op 37-jarige leeftijd laat fotograferen in een shirt met daarop de geweldige tekst: ‘Machinehandel Goyvaerts’

  Die houdt nog steeds te veel van het spelletje, want betalen zullen ze in de tweede provinciale (heb het ff gewikiet, ze moeten 5x promoveren om in de eerste klasse te komen) wel niet doen 😀

 3. Reaguurders zijn geen blogbroeders zeker? Jammer, want het lijkt me een te gekke (s)trip. Wamberto! De Wesley Sneijder/tuinkabouter avant la lettre. Had geloof ik al 6 kindjes op z’n 20ste. Veel plezier jongens, ben stikjaloers!

 4. Maar waarom allemaal zo snel als de wedstrijd tegen het illustere “Lentezon” nog moet komen? Dat is toch een veel beter uitstapje?

  • Helaas Simon, de ‘Lentezon’ breekt nog vóór onze trip door en bovendien tijdens een uitwedstrijd. Was ook een schitterend affiche geweest. Maar voor ons breekt de zon door zodra Wamberto het veld betreedt. En Linda Olen lijkt me ook niet te versmaden.

   • Moet helaas naar Engeland op die dag, want anders was die 60 km rijden vanuit het zuiden alhier, een bijzondere excursie waard. Linda Olen!! En dan mag ik het hier doen met VV Kanne, vierde provinciale Limburg. Stijf onderaan met 1 punt uit 17 wedstrijden, maar wel beroemd in Limburg door de promotiecampagne rondom het slechtste voetbalelftal van Vlaanderen ooit. Afgelasten kennen ze daar ook niet op de flanken van de Sint Pietersberg, waardoor wedstrijden op dit bergoplopende veld aan de ene zijde ontaarden in een volledig moeras (drainage??, daar hebben we toch de onderliggende grotten voor) en aan de andere zijde een woestijn (trainen doen ze aldus op die helft). Gelukkig krijgen ze een nieuw veld: “Maandagavond, 3 oktober aanstaande, vinden de eerste voorbereidende en opruimwerkzaamheden plaats op de locatie waar ons nieuwe voetbalveld aangelegd gaat worden. De gewezen wei zal gestript worden van de omheining en de bomen zullen gerooid worden. Iedereen die Kanne vv een warm hart toegdraagt, kan een handje komen helpen. Kanne vv zal zorgdragen voor een natje. Aanvang werken is om 19:00 uur. Verzamelen op het kerkplein omstreeks 18:45 uur.” En een nieuwe kantine is ook welkom, immers: “In de nacht van woensdag op donderdag is er wederom ingebroken in onze kantine. Het lijkt een beetje een sport te worden aangezien het nu reeds de vierde keer is in twee weken”.

    http://kannevv.be

 5. Geweldig Simon! Alleen al door dit soort reacties had je dubbel en dwars een kaartje verdiend voor onze blogbroederstrip. Geweldig verhaal, geweldige club, geweldige video!! Nog lang niet alles is in kanne en kruike en zo hoort het ook!
  Bedankt!

 6. Mazuro: Je weet dan Kanne en Kruike het eetcafe van Willy Brokamp in Kanne is?

  • Nee, wist ik niet. Ben héél vroeger wel in het café/restaurant van Willy Brokamp geweest, maar de naam wil me even niet te binnen schieten. Wel geweldig figuur en een geniale voetballer, die Willy. Tijdens zijn voetbalcarrière zó weinig bewogen dat ie later marathons is gaan lopen. Ik schat nu een beetje het postuur van Johan Boskamp of vergis ik me?

 7. Pingback: WEEKENDPOST: Africa Cup of Nations |

 8. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

 9. Pingback: WAAROM WAMBERTO? DAAROM WAMBERTO! |

 10. Iets zegt mij dat er, ergens in de Lage Landen, een vrouw bestaat die Linda Olen heet. We moeten haar vinden.

 11. Pingback: DE RODE LANTAARN 2.0 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s