OUDE VOETBALKRIJGERS: Alessandro del PieroAls Voetblah-nestor heb ik de onbeschreven en onbewezen functie om het heden te ontleden vanuit het verleden. Want iedere glorie heeft haar historie. Het succes, maar ook het echec heeft vele vaders. In dier voege heb ik een zwak voor op bejaarde voetballeeftijd acterende spelers. Nee, niet voor de Henry’s van deze voetbalwereld. Ook al zijn hun rare rentrees eerder te wijten aan de managers die hen dit treurige lot doen ondergaan. En hoe bewonderenswaardig ook de zelfgekozen, moedwillige teloorgang van Ruud van Nistelrooy, het is mij zwaar te moede om Van the Man zó te zien ‘ploeteren’. Ook de nog effe wat oliedollars weggrissende oudspelers kunnen mij gestolen worden. Wel smelten wij weer weg bij het weerzien met Wamberto, die op 37-jarige leeftijd nog ronddraaft onder de rook van Antwerpen in de 2e Provinciale B. Want dát is het echte afbouwwerk!

Mijn onverholen bewondering wordt weggedragen door nestoren als, hier meermalen bezongen, Ryan Giggs. Pure voetballers die op basis van techniek en inzicht zich niet alleen nog steeds weten te handhaven op hoog niveau, maar ook nog iets toevoegen. Zo ook Alessandro del Piero. De Volledig Verknochte Voetballer voorbij. Nog steeds een Oude Dame met stijl en klasse. Bezig aan zijn 19e! seizoen bij Juve, 12 wedstrijden alweer achter zijn naam, plus een bekerduelletje zoals in de video hierboven. Daarnaast ook nog altijd niet volledig uit beeld bij de Squadra Azzuri en als zodanig zeer wel mogelijk straks weer te bewonderen in Polen en Oekraïne. Nog meer dan Giggs vormt hij het levende bewijs dat technisch vernuft en een fabelachtige traptechniek nog altijd de allersterkste wapens vormen in het huidige voetbal, waarin steeds vaker wordt gewed op de strijd. En dat je daarmee lange tijd tot op het hoogste platform de doorslag kunt geven.

Zij zijn de speelse, witte raven tussen al die andere vogels die als blinde vinken door elkaar heen fladderen of zich als razende roofvogels op hun prooi storten. Pinturicchino schilderde prachtige patronen op alle velden ter wereld en komt op 37-jarige leeftijd nog steeds meesterlijk uit de verf. Klein van stuk, groots onder druk. Hoe sneu ook snoodaard Marco Rossi op wel heel merkwaardige wijze waarde hechtte aan Alessandro’s jubileumwedstrijd. Bovendien was er enige frictie over zijn 1-jarige contractverlenging bij Juventus. Er waren zelfs openlijke avances van AC Milan! Onbegrijpelijk! Maar Mazuro voorspelt dat welke topclub dan ook nog gaat profiteren van een rancuneuze ‘Alex’ Del Piero, die zegt zeker tot zijn veertigste door te willen gaan. Dan zal deze stijlvolle Oude Dame zich nóg meer ontpoppen als een ware Oude Krijger.

– de foto van Del Piero is afkomstig van voetbalzone.nl

6 Reacties op “OUDE VOETBALKRIJGERS: Alessandro del Piero

 1. Del Piero is een held. Zelfde geldt overigens in vergelijkbare mate voor Francesco Totti (http://www.vi.nl/Nieuws-item/214685/Records-brekende-Totti-in-beeld-voor-EKselectie-Italie.htm)

  Wellicht een iets minder aimabele persoonlijkheid dan Del Piero, maar toch een bijna even zo mooie hoeveelheid talent én clubliefde aan de dag leggend.

 2. Goed beschreven Mazuro.
  Del Pierro was absolute top en absolute SCHOONHEID.
  Wat een mooie speler die zichzelf heel goed verzorgde.
  Op en top Italiaan zoaals het moet.
  Het eerste voetbalshirtje van onze Luka was er dan ook een van Del Pierro.
  Nadien verhuisde het naar de zoon van Bart Bazelmans…wie anders.
  Gracieuze spelers dragen de kleding van hun illustere voorganger.
  Zelder zal er bij Juventus een mooie speler hebben rondgelopen.
  Als er een speler niet van catanaccio hield dan was het Del Pierro..
  God zegene de creatiefste onder de Italianen.

  Trapatoni

  • Dank Toon. Maar, je ‘praat’ in de verleden tijd, terwijl mijn boodschap en bewondering juist voortkomen uit het feit dat ie nog steeds actief op het hoogste niveau is, sterker nog: misschien wel op alweer ’n EK te bewonderen is.

 3. Ja Mazuro maar het vet is toch van de soep.
  Hij is toch in zijn nadagen.
  Natuurlijk is het knap dat hij nog een balletje raakt.
  Meen je het serieus dat hij naar het EK gaat?
  Dat zegt toch wel iets van de Italiaanse voorhoede!!!

 4. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

 5. Pingback: WEEKENDPOST: Dolende vedettes |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s