GONE LIKE SERGIO DE WINDT

Gisteren was een van de mooiste dagen van het seizoen. Dankzij sociale media als Twitter zijn alle berichten en hijgerige transfergeruchten op de voet te volgen. Benieuwd of er volgend jaar eindelijk een officiële hashtag komt die dan waarschijnlijk meteen trending topic is. Meerdere spelers wisselden volgens geruchten van meerdere clubs. Waarbij opvalt dat de club van de ontluikende talenten een baken was van rust. Dat er niet aan Rotterdamse talenten werd getrokken, is opmerkelijk. Maar ook koploper PSV werd niet leeggeplukt of voor het blok gezet. Want dat word je meestal wel als club.

Uiteraard was Amsterdam weer eens episch centrum in het transfergeweld. Terwijl ook Twente steeds meer de grillen van een topclub vertoont, want na het vertrek van Jan en Co roerde deze club zich ook nog eens danig op de laatste transferdag. Maar in Amsterdam gingen de gedachten terug naar 2000. Daar vertrok destijds Sergio de Windt vanuit de A1 naar het Juventus van Edgar Davids. Ouasim Bouy speelt vanaf heden in het zwart-wit met Eljero Elia. De laatste kan zijn knieval voor de Oude Dame niet meer herstellen, want je mag niet voor drie clubs per seizoen uitkomen. En terecht! Moet Eljero z’n verstand maar eens gebruiken en zich niet laten leiden door euro’s.

Iets waaraan je ook meteen denkt bij Ouasim. Waarom niet eerst doorbreken bij Ajax met een trainer die gelooft in de spelers van de Toekomst? Waarschijnlijk bouyt ’t ‘m niet dat hem misschien hetzelfde lot wacht als De Windt. Immers, Sergio windt zich nu op ergens onderin de Eerste Klasse. Van alle spelers die zo jong naar het buitenland vertrokken, is er nog niet één succesvol gebleken. Bruma, Van Aanholt, Van La Parra: allemaal net niet. Hadden bij PSV en Feyenoord nu al 30 wedstrijden of meer gespeeld. Wat dat betreft deden Arjen, Wes en Robin het beter. Hopelijk wordt Ouasim Bouy ook zo succesvol. Of vergaat het hem net als Sergio: Gone with the Wind?

De Windt komt aangewaaid van http://www.goal.com/nl/news

Advertenties

3 Reacties op “GONE LIKE SERGIO DE WINDT

 1. Nou… Robin vertrok toch ook vrij vroeg, niet?

  • Eens maar had toen al wel bijna 60 wedstrijden gespeeld voor de Rotterdammers en een UEFA Cup gewonnen. Daarnaats zat hij bij Feyenoord op een redelijk dood spoor. De jonkies die ik noem hebben in Nederland nog helemaal niets laten zien en twee ervan spelen nu in de subtop bij Heerenveen en Vitesse terwijl zij ook bij een grotere club in Nederland hadden kunnen spelen. In dat laatste geval waren ze al verder geweest in hun ontwikkeling, zowel op voetbaltechnisch als mentaal vlak.

 2. Het is natuurlijk wel zo dat wat goed is snel komt.
  De jongens waar jullie over praten zijn niet van uitzoonderlijke klasse.
  Van Persie doet het wel aardig maar is geen Messi en ook geen Cruyff.
  Die waren al heel jong toen ze gebracht werden.
  Cruyff debuteerde geloof ik op zijn 18e tegen GVAV/nu Groningen.
  Maar genoemde spelers zijn ook mentaal sterk.
  Mijn motto is om jonges pelers niet te vroeg te brengen.
  Je voorkomt dat ze gedesillusioneerd afhaken of verhuurd worden aan een veel mindere club.
  Talent moet je koesteren, zuinig op zijn en niet te grabbel gooien.Dan zal het zich uitbetalen.
  Dat betekent dat een topclub GEDULD moet hebben met haar talenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s