WEEKENDPOST: De Win-Lose situatie van Douglas

Gisteren bevestigde Gert Peerik dat zijn Braziliaanse pupil geen dispensatieverzoek indient bij de Wereldvoetbalbond FIFA. Dispensatie is een vereiste, omdat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat een genaturaliseerde speler, naast een paspoort van zijn nieuwe vaderland, ook daadwerkelijk vijf jaar in het betreffende land moet verblijven om voor het nationale elftal van dat land uit te komen. In augustus voldoet Douglas pas aan deze eis.

Vanwaar al die moeite? Afgelopen week stuurde de KNVB nog een afgevaardigde naar de FIFA om de kansen voor deelname aan het EK 2012 in kaart te brengen. Tevergeefs, want meneer heeft besloten zich erbij neer te leggen. Natuurlijk, want het gaat Douglas helemaal niet om het spelen voor het Oranje. In zijn lichaam stroomt Braziliaans bloed en wie wil er niet voor de Seleção uitkomen. Elke voetballer gelooft in zijn eigen kunnen, en dus zal Douglas niet hebben uitgesloten ooit tussen Kaká, Robinho en Luís Fabiano te mogen lopen.

Waar is deze heisa dan wel allemaal om te doen? Een Europees paspoort, want dat levert mogelijkheden op. En wel in de Premier League, een competitie waar Douglas met zijn lengte en lompigheid prima uit de voeten zou kunnen. Want als EU-burger kan een Engelse club jou veel eenvoudiger contracteren. Kun je hem ongelijk geven? Nee, je moet gebruik maken van de kansen die er liggen. Ik hoop alleen dat onze voetbalbond er een les uittrekt, want vergelijkbaar met de situatie Salomon Kalou, leidt ook deze case niet tot het gewenste resultaat! Tenslotte, maar dat is achteraf gemakkelijk praten, heeft Douglas zijn niveau dit seizoen nog niet gehaald. Om over ‘onze’ Ivoriaanse smaakmaker maar te zwijgen..

– De foto van Douglas komt van Trouw.nl en de foto van Kalou komt van Scoopcelebrity.com

Advertenties

Een Reactie op “WEEKENDPOST: De Win-Lose situatie van Douglas

  1. Kan inderdaad prima uit de voeten in Engeland, maar dan wel bij Stoke city, Norwich City, etc. de middenmoot zeg maar. Ik zie hem niet in de (sub-)top van Engeland voetballen. En ik ben ook bang dat hij het nooit tot de selecao zal gaan schoppen. Sommige topspelers in spe hebben het gewoon net niet, en dat stralen ze ook uit. Ik noem een Andy van der Meyde, Ed de Goey, Ron Vlaar. Stuk voor stuk goede spelers, die met verbetering hier en daar een topcarrière werden toegedicht, maar die de stap net niet konden maken. De Goey deed er verstandig aan lang bij Feyenoord te blijven, want bij zijn overstap naar Chelsea belandde hij langzaam maar zeker op het 2e plan. Andy heeft onlangs zelf toegegeven dat-ie beter bij Ajax had kunnen blijven. Hopelijk voor Ron en Feyenoord blijft hij ook de rest van zijn carrière in de havenstad. In een vertrouwde omgeving zijn er weinig verrassingen meer, waardoor presteren makkelijker wordt.

    In Douglas zie ik ook zo’n type. Blijf lekker bij Twente, daar wordt-ie gewaardeerd en op waarde geschat. Kan-ie lekker ieder jaar meedoen om het kampioenschap en Europees voetbal. Gaat hij naar Engeland dan vrees ik dat-ie helemaal wegkwijnt. Worden zijn kansen voor de selecao/oranje ook groter. Want bij Twente zal hij minder hoeven te verdedigen, dus gaan er minder dingen goed en minder dingen fout. Maar iedereen weet, uiteindelijk worden we in het voetbal (en keepers en verdedigers in het bijzonder) op onze fouten afgestraft, in plaats voor onze goede dingen beloond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s