GEACHTE HEER VAN MARWIJK/BESTE BERTU lijkt me wel het type dat met Bert aangesproken mag/wil worden, maar als generatiegenoten onder mekaar zullen we beiden toch prefereren niet te snel te tutoyeren. Geachte heer Van Marwijk dus. ‘Beste bondscoach’ houd ik nog even achter de hand tot duidelijk is dat u deze open brief serieus heeft genomen. Dan kan dit predicaat ‘aller tijden’ u onmogelijk nog ontgaan. Ongetwijfeld zal het u zijn opgevallen dat het volk zich zorgen maakt over uw en onze jongens. Zeg maar de missi(e)onarissen die het geloof in een EK-titel moeten verspreiden. De alarmerende berichten over niet of te weinig spelende titularissen zullen ook u hebben bereikt. En baren misschien ook u zorgen. Niet doen, zeg ik. Helemaal niet nodig. Tenminste, wanneer u mijn niet alleen goedbedoelde, maar ook steekhoudende adviezen en analyse ter harte neemt.

Trek u niets aan van de wankele verdedigingslinie. Het middenveld? Mag geen probleem zijn. Slaan we desnoods gewoon over. Want we hebben de aanstaande topscorer van de Premier League en die van de Bundesliga in huis! Hallo??!! Welk land kan hiermee schermen?! Ok, Duitsland heeft ene Mario Gómez, maar die heeft z’n kruit reeds verschoten. Spanje moet het zonder David Villa en mét kein Torres stellen. En Engeland heeft Rooney, die tegen die tijd helemaal is dichtgegroeid en alleen nog maar vallend kan scoren. Nee, dan wij! Wij hebben Robin Van Perfect! En The Hunter! In die volgorde, dat wel ondertussen. Want Robin is onomstreden de beste doelpuntenmaker, misschien zelfs wel van de wereld, nu hij zich eindelijk lijkt te hebben verzoend met zijn spitsenrol. Niemand die (zich) zó perfect (voor)beweegt en in een vrije scoringspositie manoeuvreert.

Maar dan moeten de voorzetten wel van de flanken komen! Kijk z’n goals er maar op na. Vrijwel allemaal vanaf de zijkant voorbereid. Met Theo Walcott als hoofdpresenteerder op een blaadje. Een echte winger met snelheid. Dus, mijnheer Van Marwijk, we hebben alleen nog maar twee van dat soort jongens nodig. En die hebben we! Ola John op links en Luciano Narsingh op rechts. Akkoord, misschien nog niet met de klasse en in elk geval niet de ervaring op topniveau van Theo. Daarom alleen al is snel handelen vereist. Bel ze op en geef hen de zekerheid van een basisplaats. Stuur meteen alle beelden van de goals van Robin op en gebiedt hen die tot in den treure te bestuderen. Benut vanaf nu alle kansen om met hen te trainen tot ze erbij neervallen. Is Robin niet voorhanden, dan kunnen Bas Dost en Luuk de Jong als stand-in fungeren, worden ze alleen maar beter van. Ron Jans en Steve McClaren (uit wraak voor de hoon van de Engelse pers) moeten voor volk en vaderland hun trainingsmethoden en wedstrijdtactiek volledig afstemmen op het zo getrouw mogelijk kopiëren van de Arsenal-aanval.

Nog een paar kleine puntjes. Doordring Wesley ervan dat Robin onze grootste troef is straks. Zet ze naast elkaar en zelfs Wesley kan het niet meer ontkennen. Dat betekent ook dat ie niet voor eigen gewin moet gaan, maar zo snel mogelijk de vleugels moet inschakelen. En dat geldt ook voor de rest. Schuw niet om drastisch in te grijpen. Leg naar buiten toe de nadruk op onze defensieve beperkingen, sterker nog: zorg voor veel tegendoelpunten of verlies gewoon de oefenwedstrijdjes vlak voor het EK. Want we moeten de tegenstander wel in de waan brengen dat er iets te halen valt bij dit Oranje. We behoeven de nodige ruimte voor onze zojuist afgesproken speelwijze. Dus geen Barça-imitatie alsjeblieft! Geen eindeloos geschuif. Tikkie-takkie is niet ons pakkie(-an). Met excuses voor deze speelse inval, want de kwestie is van nationaal belang. Meteen aan de slag, zou ik zeggen, geen seconde te verliezen! Succes ermee! En geen dank, beste bondscoach in spe.

– het schuttersduo Van Persie/Huntelaar komt van senioren.voetbal.nl
– Ola John
staat op twentefans.nl
– Luciano Narsingh
is afkomstig van m.ad.nl
– Sneijder/Van Persie
komen van http://www.spotlighteffect.nl

Advertenties

5 Reacties op “GEACHTE HEER VAN MARWIJK/BESTE BERT

 1. Mooi verhaal maar Bas Dost als stand-in voor Robin. Dat is echt een belediging voor Van Perfect. Bas Dost is op dit moment de meest overschatte spits in de eredivisie en scoort hier echt alleen maar bij de gratie en enorme onkunde van de Nederlandse verdedigers!
  Wel met Mazuro eens dat Robin een hoofdrol moet krijgen. Wat dat betreft begrijpen ze in Italië, Duitsland en Engeland donders goed dat een EK van nationaal belang is. Want niet voor niets staan Dirk, Arjen en Wes vaker naast dan in het veld. Dit is gewoon een complot.
  De KNVB zou er daarom goed aan doen de oefenwedstrijd tegen Bayern alleen door te laten gaan als Robben vanaf nu alles speelt.

  • Ach, het heet niet voor niks stand-in, denk ik. Vergeleken bij Persie oogt Dost idd als een zoutpilaar. Maar een neusje voor de goal kun je hem niet ontzeggen. Maar ‘als Robben vanaf nu alles speelt’ is is hetzelfde als hopen op een kampioenschap van Excelsior. IJdele hoop dus, of juist hoopvol, want niet alleen De Kromme zet z’n vraagtekens bij de man van glas. Ook uit weliswaar verdachte, maar toch onverwachte hoek zwelt de kritiek op Robben aan: Super Mario Basler – qua sympathieke Duitsers in het rijtje Effenberg, Völler en Matthäus – doet ook een duit in het zakje: http://www.soccernews.nl/news/146187/Basler:_Arjen_Robben_moet_verdwijnen_uit_de_basisopstelling

   En terecht, want ook als ie fit is, dan heb je niks aan Van Persie met Robben erbij, die alleen maar voor eigen rechter en glorie speelt. Kuijt altijd meenemen, maar niet in de basis/op vleugel, want komt geen rode lantaarnpaal voorbij en heeft geen voorzet in huis.
   Wat dat betreft een logisch pleidooi van Mazuro, maar ik vrees helaas te laat en niet haalbaar.

 2. Wat is iedereen er toch mee bezig om zich als underdog op te stellen. Frankrijk en Italië zijn al jarenlang bezig zich als Europese subtopper te manifesteren. Duitsland dacht een duit in het zakje te doen, door met een hoop jonge en onervaren jongens te gaan beginnen. (helaas voor hun is dat mislukt, en presteren gotze en de zijnen ‘iets’ boven verwachting). Spanje is reeds een jaar bezig om de onderlinge ruzie tussen Barca en Realspelers te hypen. (Alleen Casillas moet weer zo nodig door laten glippen dat-ie veel liever met Spanje iets wint, dan met Real. Niet slim van hem) Engeland heeft reeds afscheid genomen van hun bondscoach.

  En dan moeten wij ook nog zo’n plan in elkaar zetten. Kom nou. Daar trapt echt niemand in hoor. 3 potjes lekker ballen, en dan naar huis. Dan kunnen vanaf de bank Zweden Europees Kampioen zien worden.

 3. Mooi stukje Mazuro.
  Deze keer ben ik het helemaal met je eens.
  Van Persie is geweldig in Engeland, hij breekt alle denkbare records.
  Dat moet hij in Oranje ook kunnen laten zien.
  HUntelaar bewijst in Duitsland dat hij het echt kan en wat Dost kan, weten we.
  Maar niet overdrijven…..3 keer scoren tegen bv VVV is niet zo’n kunst.
  De vleugelspelers zijn in het verhaal wel belangrijk.
  Theo Walcott deelt heerlijk in het succes van Van P.
  In Nederland hebben wij inderdaad Narsingh….maar of die klaar is voor het grote werk.Dan zie ik liever Roy Beerens.

  Als je zo een beetje filosofeert dan heb je een goed Oranje.
  Van Persie belangrijk maken…..helemaal mee eens.
  Of Duitsland, Italie, Spanje en Engeland dan de kandidaten zijn, waag ik te betwijfelen.
  Maar dan moet ook alles kloppen bij Oranje.

 4. Pingback: MOETEN WE DE HANDEL OP DE SPITS DRIJVEN? |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s