MOETEN WE DE HANDEL OP DE SPITS DRIJVEN?

De Eredivisie is meer en meer een paradijs aan het worden voor spitsen. Wekelijks zijn het de targetmen die opvallen en in sommige gevallen gemakkelijk omvallen. Maar ’t mooiste is dat de Nederlandse competitie op dit moment het domein is van aanvalsleiders die nu al een soort cultstatus hebben bereikt, waarvan twee in amper ’n halfjaar. Voetblah opperde al eens dat Bas Dost in Oranje moet, waar Luuk de Jong al toebehoort. Maar de top 4 bevat verder nog de vroegvolwassen Guidetti en de Tijger van Damascus! Daarachter staan overigens maar liefst drie PSV’ers!

Maar vooral Sanharib Malki Sabah ontwikkelt zich, naast de ervaren Mads Junker, tot de Koning van Kerkrade. Met als voorlopig hoogtepunt de manier waarop hij Heerenveen een hak zette. Roda heeft wat met lelijke, buitenlandse spitsen:  Bob Peeters, Yannis Anastasiou en we kunnen ook nog Andres  Opperen. Maar wel tevens stuk voor stuk spitsen die het daarna niet echt meer waarmaakten. De vraag is of Sanharib hetzelfde gaat overkomen. Want tegenwoordig is veel scoren in de Eredivisie niet heel moeilijk als je kijkt naar de manier waarop we verdedigen. De kans is echter groot dat hij na dit seizoen verkast. Maar mag dat eigenlijk wel?

Op dit moment is het namelijk zeer onrustig in het land van dictator Bassar al-Assad. Er gelden zelfs economische sancties vanuit de Arabische Liga, die echter door de VN nog niet zijn overgenomen. Landen importeren en exporteren niets meer naar Damascus. Ze kopen geen Syrische producten en nemen geen diensten af. En een voetballer is een dienstverlener, hij levert talent en inzet. Kun je als fatsoenlijke club wel een speler overnemen uit Syrië? Eigenlijk doe je dan de boycot geweld aan en handel je tegen de internationale verdragen in. Voor het team van Harm van Veldhoven een droomscenario, voor het team van Nancy Kranzel niet. Maar het allerergste is het voor Malki zelf. En de liefhebber? Die wil hem hier houden!

– De foto van Malle Malki komt van www.wijzijnvoetbal.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s