MET DE RODE LANTAARN NAAR SDZZ!

Is er leven na Wamberto? Zondag stond de tijd en ook het Voetblah-leven even stil. Maar het zette ons ook weer in beweging. Want zo’n tour brengt de liefhebber weer in je naar boven. Af en toe een stukje over je grote liefde tikken, leuk. Maar het haalt ’t toch niet bij – samen met ’n paar andere gekken die kennelijk niks beters te doen hebben – ’n beetje schreeuwen  naar een Belgische scheidsrechter dat ie er geen hout van begrijpt. Nippend aan een biertje. Op een vervallen sportpark met een scheve tribune.

En dus plannen we een nieuwe trip. Bij deze benoem ik mijzelf, Allard Ganzenhoef, tot voorzitter van supportersvereniging De Rode Lantaarn. Die ik nieuw leven in ga blazen na een reeds eerder, nu al legendarisch optreden. In dat kader had ik naar aanleiding van dit stuk contact met Bep van Es. Bep zit in het bestuur van VCS uit ‘s-Gravenhage dat in 14 wedstrijden 3 punten bijeen sprokkelde. En dus heeft Bep eigenlijk onze hulp nodig. Maar vooralsnog heeft Bep de pech dat ie een zaterdagclub voorzit, waardoor niet alleen deze jongen als zelfbenoemde rode lantaarndrager is verhinderd, maar ook menig reeds bestaand lid van onze supportersvereniging. Aangezien er zelf gebald moet worden op deze dag. Dus sorry Bep, maar dan gaat de focus toch op S.D.Z.Z. uit het pittoreske Zevenaar. Reeds met verve voorgedragen door één van onze illustere reflectanten, Karrel Laaglawaai. (Zie daarvoor de reacties onder de link ‘dit stuk’ hierboven). Ook SDZZ verzamelde tot dusver het schamele aantal van 3 hele puntjes. Hoogste tijd dus om met De Rode Lantaarn-man en macht naar Zevenaar af te reizen teneinde deze in nood verkerende ploeg uit het moeras te trekken.

En het mooie is: jullie kunnen allemaal mee! De Rode Lantaarn is weliswaar de snelst groeiende supportersvereniging van het land, maar we zitten nog lang niet aan onze max. Het concept is simpel: als één blok gaan wij achter, in dit geval, SDZZ staan. Met ’n man of 20, 30, 40 of misschien wel 50 creëren we een sfeer waarin verliezen geen optie meer is. We ontwikkelen een lawaai waarvan de honden geen brood meer lusten, de SDZZ-ers vleugels krijgen en de tegenstander door het absolute schokeffect geen knikker meer raakt.

Opgeven kan via rodelantaarn2.0@gmail.com. Via dit e-mailadres worden jullie op de hoogte gehouden van hoe, wie, waar, wat. Om zo optimaal mogelijk aan de aftrap te verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan de namen van de spelers(vrouwen). Aan de iets te luie vedette annex publieksspeler die al zolang hunkerde naar een gepaste ambiance. En door ons tot Wamberto-hoogte(..) stijgt. Aan de ongetwijfeld rijke clubhistorie, waarmee we de oude hondstrouwe, maar moedeloos geworden harde supporterskern weer tot leven kunnen brengen. Wie is de aartsrivaal die net wel een klasse hoger speelt en waarmee we het toch wel ’n beetje lamlendige zootje kunnen prikkelen?

Datum volgt spoedig. Bent jij erbij??!!

Advertenties

27 Reacties op “MET DE RODE LANTAARN NAAR SDZZ!

 1. Ik neem aan dat het, in tegenstelling tot de reacties hiero, storm loopt op de gmail, toch?! 😉

 2. Ik ben waarschijnlijk wel van de partij 😀

  • Dat niet alleen! Je zult ons ook van de nodige sappige, smeuïge, pikante, maar altijd relevante informatie moeten voorzien ihkv een gedegen voorbereiding Karrel!

 3. 1 aanmelding binnen! Dus dat valt reuze mee. Kwestie van activeren op diverse mediakanalen!!

 4. Bij een Facebook uitnodiging voor dit evenement zou ik de knop ‘maybe’ hebben aangeklikt.

 5. Voor de twijfelaars hierbij het lijstje met geborenen/woonachtigen te Zevenaar:

  – Philip Cocu
  – Esmee Denters
  – Filemon Wesselink
  – Servais Knaven
  – Ruud Knol

  en… last but not least: Karst T.!

 6. Bingo! De tweede officiële aanmelding! Het loopt storm! Dit wil je niet missen!!! Datum is in aantocht. Heeft Karrel nog een suggestie in deze?

 7. Het is jammer dat ze al tegen de een-na-laatst gespeeld hebben. Ik zal eens kijken wanneer een ander belangrijk duel op de planning staat.

  • Sorry Karrel, maar er is geen andere optie meer. En voor jullie is elke wedstrijd van levensbelang, toch?
   Eerder is niet haalbaar en later, dan is het te laat om de degradatiedans nog te ontspringen en schieten we ons/jullie doel voorbij. 🙂 1 April dus!

 8. Als secretaris van De Rode Lantaarn 2.0 stel ik bij deze, namens en in ampel overleg met voorzitter Allard, de datum vast op – en dit is geen grap! – zondag 1 april a.s.. SDZZ speelt dan de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Steenderen. Meld u aan! Zorg dat u later tegen uw naasten en nazaten kunt zeggen: ‘Ik was er bij in Zevenaar!’

 9. Servais Knaven. Ik ben om!

 10. Pingback: DE RODE LANTAARN 2.0 – UPDATE |

 11. Geen probleem. Steenderen, daar hebben ze vorig jaar tegen gelijk gespeeld.

 12. Ik heb trouwens op wedstrijdzwemmen gezeten in Lobith. Bij die club zat… Servais Knaven!

 13. Ik ben een mail aan het opstellen.

 14. Het clublied:
  SDZZ dat is de club,
  De GriethsePoort ons thuisdomein.
  Het is de club,
  Voor mensen groot en klein.
  Het is er gezellig,
  Je kan er wat leren.
  Bij SDZZ, daar moet je zijn.
  tududududu.

  Verder is er niet veel inside info. Behalve dan dat het huidig eerste dus een lichting is die al jaren onder dezelfde trainer successen heeft gehad en nu dus wat minder succesvol is, to say the least.

  • Goed bezig Karrel! Denk aan de spelers die een zetje nodig hebben, namen om te scanderen, zwakke plekken bij de tegenstander, WAG’s en wat dies meer zij. 🙂
   En wat is de melodie v/h clublied?

 15. Pingback: DE RODE LANTAARN: Het reisschema |

 16. Ik ben ontroerd dat er zoveel steun uit den lande is tegen degradatie van het mooie SDZZ uit Zevenaar. Via hogere sferen heeft dit geleid tot een fantastische overloop van Steenderen (4-0) op de Griethse Poort. Nog steeds degradatie kandidaat nummer 1 overigens.

  Karrel, heb ik jouw support gemist, of heb ik jou door mijn opperste concentratie niet zien zitten?!?

  • Via hogere Voetblah-sferen, zul je toch wel bedoelen zeker? En je hebt toch wel onze man v/h weekend zien shinen op dit blog?
   Wat betreft Karrel: als souffleur van Voetblah mag zijn support niet worden veronachtzaamd.

 17. Vakman, helaas moest ik rugbyen. Dat jij tegenwoordig onder de lat staat bij 1 is voor mij een reden te meer om jullie te steunen. Als was het alleen maar omdat wij een speciale band hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s