HET SAAISTE PSV OOIT?!

Er zijn voetbalteams die je altijd bijblijven. Meestal komt dit door behaald succes, zoals het Ajax van ’95 of door het revolutionaire voetbal, zoals het Oranje van ’74. Teams waarvan een echte voetbalfanaat nu nog de spelers kan opnoemen. Succes onthoud je immers. Maar ook hele slechte ploegen blijven je bij, zoals bijvoorbeeld het Feyenoord van Ruud Gullit. Maar zullen we ons over tien jaar nog spelers herinneren van het huidige PSV?

PSV speelt al jaren saai en inspiratieloos voetbal. De Philips Sport Vereniging is het Boring Arsenal van Nederland. Er heerst daar een verbod op kleurrijke spelers en trainers. De laatste die een beetje kleur bracht was Reis. Maar eigenlijk is wit geen kleur. Zijn vertrek maakte wel de weg vrij voor het Saaiste PSV Ooit. Er lopen stuk voor stuk spelers waar je als supporter en voetballiefhebber niets mee hebt. Ze zijn wel goed, sommigen zelfs erg goed, maar het zijn geen persoonlijkheden of karakters. Op Strootman en wellicht Mertens na, zul je van het huidige team over 10 jaar niets meer horen. Logisch met zo’n trainer. Wat dat betreft is het goed dat Harry van Raaij zich er soms mee bemoeit, anders zou je niet weten dat de club nog bestond.

Het dieptepunt werd afgelopen weekend bereikt. Terwijl PSV van Feyenoord won en de koppositie innam ging het rond de wedstrijd alleen maar over de spitsen van de Rotterdammers. Vooraf over John Guidetti, na afloop over Guyon Fernandez. Terwijl aan de andere kant de saaiste spits van de Eredivisie zijn best deed. Want met een onsportieve en onreglementaire duw in de rug van Bruno Martins Indi besliste Tim Matavz de wedstrijd. Maar na afloop had niemand het hierover. Vorig jaar oogstte Feyenoord met de 10-0 medelijden uit Amsterdam, een ultiem dieptepunt. Maar het is nog ernstiger wanneer je een wedstrijd onterecht en onreglementair wint en helemaal niemand het daarover heeft. Hiermee is PSV nu officieel de Saaiste club van Nederland!

Sir Alex Ferguson vergaapt zich op http://img.dailymail.co.uk

Advertenties

3 Reacties op “HET SAAISTE PSV OOIT?!

 1. Dat waren ze in ’88 al hoor. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar volgens mij is er (op PSV na dan) nog geen club geweest die de belangrijkste Europese prijs voor clubteams gewonnen heeft zonder overwinningen in de kwartfinale, halve finale en finale. Dat lijkt me toch wel het toppunt van saaiheid.

  Over toppunten gesproken. Weet je wat het toppunt van geduld is?
  Wachten op een andere club die dit kunstje kan herhalen.

 2. Liefhebbend Voetbalhart

  Het saaiste PSV ooit..?! Bij lange na niet! Begin en midden jaren ’80 was het niet om aan te gluren met de Wildschuts, Koolhofs, Thoresens en Valkes!
  Bovendien: zó saai is dit PSV niet. Denk aan Manolev, waarmee hele tv-programma’s worden gevuld; denk aan Toivonen die Van Bommel naar de kroon probeerde te steken.
  Maar het opvallendst is toch wel dat deze vooral Rotterdams publiek trekkende speler/scribent weigert de toch allesbehalve saaie Wijnaldum te noemen. Toch ’n zeer plekkie kennelijk..
  Neemt niet weg dat het een alleszins leesbaar stukkie is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s