VOETBLAH GEEFT PUNTEN


5 Joris Mathijsen

Ruud van Nistelrooij (34) zegt ook de aftakeling te willen meemaken. Dat wil ik ook wel als daar jaarsalaris van 6 miljoen tegenover staat. Mede-Málaganees Mathijsen (31) heeft zich nog niet in deze bewoordingen geuit, maar vertoont wel alle kenmerken van slijtage. In Zuid-Spanje zit hij vaak op de bank en speelt de matige Demichelis. Bij Nederland is er eveneens geen waardige vervanger voorhanden, zo bleek gisteren. Vlaar zakte binnen tien minuten genadeloos door het ijs en secondant Heitinga hief snurkend buitenspel op bij de 1-2. Hoe lang duurt het nog voordat Van Marwijk Viergever, De Vrij of Gouweleeuw voor de leeuwen gooit?

9 Mark van Bommel
Kampioen van Spanje, kampioen van Duitsland (2x), kampioen van Italië, kampioen van Nederland (4x), winnaar Champions League, vice-wereldkampioen en (niet te vergeten) kampioen Eerste Divisie. Op Mark van Bommel – net zo oud als Van Nistelrooij –  heeft de tijd geen vat, zo lijkt. Tegen de Duitsers (3-0) leek het even het geval, maar sindsdien is hij weer de veldheer van Milan en de overtuigde aanvoerder van Oranje. Bommel snapte dat Robben wat extra aandacht nodig had en schonk hem de 3-2 met een slimme assist. Daarna had hij intieme woorden over voor de getergde dribbelaar.

8 Klaas-Jan Huntelaar
Marco van Basten maakte als bondscoach de fout om Ruud van Nistelrooij beter te willen maken als voetballer. Hij moest aanspeelbaar zijn met de rug naar het doel en kaatsen als Kluivert. Echte spitsen moet je niets willen leren en Van Basten had het kunnen weten. Klaas Jan Huntelaar is nimmer aanspeelbaar met de rug naar het doel en kan niet kaatsen als Kluivert. Maar Van Persie moet eruit en Huntelaar moet erin. Zou Van Marwijk nu eindelijk het lef hebben?

Met dank aan Henk Spaan.

Advertenties

6 Reacties op “VOETBLAH GEEFT PUNTEN

 1. Gaat de rest ook nog punten krijgen eigenlijk? Ik vond Mathijsen, gezien z’n omstandigheden bij Malaga, eigenlijk nog best wel goed. Bljift dat Gouweleeuw misschien maar eens een kans moet krijgen.

 2. Ligt het aan mij, of is Mathijzen eigenlijk nooit echt oranje-waardig geweest? Als ik een opstelling in mijn hoofd maak denk ik altijd:”Oh ja, dan maar Mathijsen centraal.” Dit geldt overigens in mindere mate ook voor Heitinga. We hebben gewoon geen indrukwekkend centraal duo. Ik zie zo 1 2 3 ook geen andere opties voorbij komen. Waar zijn de De Boer’s en de Stam’men gebleven?

 3. Oh en Van Persie is van alle oranjespelers degene die op dit moment het best presteert op het hoogste niveau. Hem eruit laten is ridicuul.

 4. Ja Karrel, maar Fabregas zit bij Spanje ook op de bank. Mede-scribent Mazuro verwijst terecht naar de noodzaak om echte buitenspelers (een Walcott) rondom Van Persie op te stellen in plaats van egoistische dribbelaars als Robben. Blijkbaar heeft Huntelaar die minder hard nodig.

  • Liefhebbend Voetbalhart

   Maar de kogel(voorzet) kwam weer wel van rechts (Kuijt)…
   Toch, er zit iets in. Hoewel ik wel altijd zou beginnen met Persie, maar veel sneller en meer gebruik zou maken van The Hunter. En Mathijsen is nu eenmaal bij gebrek aan beter.. Maar met het oog op het WK, meteen na het EK beginnen met alternatieven, evt al meenemen naar Polen en Oekraïne.

 5. Pingback: TALISMAN V/H WEEKEND: Het verkeerde been |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s