WAMPIE BEDANKT! WAMPIE BEDANKT

Het is inmiddels bijna twee weken geleden dat een dapper stel blogbroeders de trip maakte naar Melkouwen om de oude, maar zichtbaar nog niet versleten krijger Wamberto aan het werk te zien (verslagen hier, hier en hier). Liefde voor het spelletje verloochent zich niet en dat liet Wamberto zien door in zijn nadagen nog steeds met veel plezier zijn wedstrijden te voetballen bij FC Heikant.

Als schrijver van de kroniek Two Sides of the Story zou het op zijn plaats zijn ook hier twee kanten van het verhaal tegenover elkaar te zetten. Wellicht twee verslagen van de wedstrijd FC Heikant – Linda Olen die in een afgetekende 3-0 overwinning voor Wamberto en de zijnen eindigde. Dat is helaas niet mogelijk omdat lost Linda Olen zich wijselijk heeft onthouden van het verslaan van de wedstrijd.

Bij FC Heikant klom wel iemand in de pen, hoe kan het ook anders met een voorzitter die al bijbeunend de Gazet van Antwerpen vol schrijft met voetbalverslagen. Een korte bloemlezing: “Een geweldige dag toch voor ons clubje. Hollanders over de vloer, een reuze gezellig sfeertje. Napraten bij een tas koffie en een biertje en leuke herinneringen uitwisselen. De regionale pers die alles op beeld vastlegde. En 3-0 winnen, wat wil je nog meer?”

De gemoedelijkheid die het sportpark aan de Melkouwensteenweg zo karakteriseerde, druipt er vanaf. Het meest vleiende nieuws komt echter uit de eerder genoemde Gazet, dat de meester zelf aan het woord laat: “Er waren een twintigtal mensen uit Amsterdam afgezakt naar Berlaar-Heikant”, lacht de kleine Braziliaan. “Die Ajaxsupporters die me nog eens zien spelen. Gelukkig was het een goede match en scoorde ik twee keer, zodat die mensen een prettige namiddag hadden. Na de match bleven ze nog lang feesten in de kantine.”

En zo zijn er toch nog twee kanten van het Belgische verhaal te vertellen. De ene wellicht nog sympathieker dan de andere. Het mag geen verbazing wekken dat er moe, maar uiterst voldaan weer werd afgereisd naar Amsterdam vorige week, waar de gemoedelijkheid bij de plaatselijke AFCA alsmaar verder te zoeken is. Zou er voor Wamberto nog een plekje in de Raad van Commissarissen inzitten?

– Op de bovenste foto van Martijn Mureau zien we Wamberto na zijn 1e doelpunt op weg naar ons blogbroeders.

– De wat onduidelijke, want gescande, maar daarom niet minder memorabele foto uit Het Nieuwsblad toont het ‘twintigtal Ajax-supporters’ (een dubbele ontkenning..) samen met Wamberto. Geheel links de uiterst gastvrije voorzitter van FC Heikant.

Ps. Overigens verloor Wamberto met de zijnen jl. zondag de uitwedstrijd tegen Wavria met 0-2. Daarmee demonstrerend dat FC Heikant nu al niet meer zonder de blogbroederssupport kan..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s