TALISMAN V/H WEEKEND: Het verkeerde been

Als we Frank de Boer mogen geloven – en waarom zouden we niet? – scoorde Lorenzo Ebecilio gistermiddag 3x met zijn verkeerde been. Zijn linker, voor de minder ingewijden. En dat mag opmerkelijk heten. Te meer omdat uitgerekend zijn rechter, dus goede been de openingstreffer van Roda JC inleidde. En de Ajax-aanhang schrik om het hart bezorgde. Maar Lorenzo heeft hier ervaring mee, want hij overleefde reeds een hartstilstand en draagt sindsdien een defibrillator in zijn lichaam. Zijn drie, toch bepaald niet verkeerde goals waren hartverwarmend en werkten defibrillerend op de Ajax-harten. Maar vormen ook voldoende aanleiding om in zake Ebecilio het begrip ‘verkeerde been’ te herdefiniëren.

Er was dit weekend sowieso iets aan de hand(..) met het verkeerde been. Alle PSV-ers waren er op zondagmorgen mee uit bed gestapt  en vrijwel alle analytici voelden zich door datzelfde PSV op het verkeerde been gezet. Zaterdagavond al doelpuntte Maya Yoshida met zijn linker chocoladebeen voor verrassingsvoetbalvereniging VVV. Voetblah’s cultheld Leen van Steensel devieerde met zijn verkeerde (linker) been een schot van Ard van Peppen tot een (eigen) goal. Nu kunnen we bij Leen eigenlijk niet spreken van het verkeerde been, indachtig zijn eigen uitspraak: ‘Zet mij in de 4e Klasse Amateurs en ik val helemaal niet op’. Adam Maher boetseerde het absolute hoogtepunt door een wat mindere aanname met zijn goede (rechter) been te compenseren met een fenomenale, doeltreffende lob met zijn verkeerde (linker) been.

Maar misschien nog meer dan het verkeerde was het ’t weekend van het linkerbeen. Naast dat van Ebecilio toch vooral dat van Robin van Persie. Die met 2 treffers – waarvan de beslissende werkelijk magistraal was! – het discussievuurtje over de Oranje spitspositie nog maar eens aanwakkerde. Nadat eerst collega Koscielny, uiteraard met links, het eigen net had doen laten ruisen. Waar dus de een met het verkeerde been uit bed stapte, daar bleken op zondag de linkse rakkers ofwel ziek (Strootman en Bale) of onderweg (Van der Vaart en Giggs). En last but not least bleven de gedoodverfde degradanten RKC en VVV wederom uitstekend op de been en mogen zo heel stiekempjes zelfs gaan dromen van het linkerrijtje.

Ps. De afbeelding komt van create.boomerang.nl

Advertenties

Een Reactie op “TALISMAN V/H WEEKEND: Het verkeerde been

  1. Liefhebbend Voetbalhart

    Ik mis in de opsomming Ola John die de gehele PSV-defensie op het verkeerde been zette.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s