STUART WORLD PEA(R)CE

World Peace. World Peace. Wat gaat hij doen? Passt hij uit of gaat hij voor de drive? De schotklok tikt verder. 6, 5, 4.. Daar komt de drive! Wat een dunk van Metta World Peace!

De commentator van Sport1 spreekt het bovenstaande uit alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik zit echter met stomheid geslagen naar de tv te staren. “Hoor ik het nou goed? Heet die gozer World Peace??!!” Blijkbaar heb ik het één en ander gemist want Ron Artest (kennelijk was de in een i veranderen niet genoeg..) veranderde in september 2011 zijn naam officieel in Metta World Peace.

Dat is dus best grappig. Want bij elke bal die de goede man krijgt, hoor je “World Peace”. Tel daarbij het podium waarop Metta wekelijks acteert en een grotere ambassadeur kun je niet hebben. Dat is nog eens een stukje reclame maken voor maatschappelijk verantwoord ondernemen! Daarmee is ook de eerste serieuze kandidaat voor de Nobelprijs voor de vrede bekend. Alhoewel.. Metta, toen ie nog Ron heette, werd eens 86 (!!) wedstrijden geschorst omdat hij iemand in het publiek aanviel. Wellicht dat ie daarna tot inkeer is gekomen.

Hoe dan ook, Ron (of Metta) maakt natuurlijk wel een statement. Het doet even niet ter zake of dat statement terecht is, aankomt, of hout snijdt. Het gaat mij er nu even om dat elke voetballer die op een beetje niveau speelt de kans heeft om een statement te maken. Het podium is namelijk gigantisch. Hoe briljant zou het zijn wanneer Stuart Pearce, World tussen zijn naam zou laten zetten. Dan kan ie Psycho aan z’n broertje toebedelen. Of als Cristiano alleen Christ zou gaan heten. Jesus! Hij is er goed en gek genoeg voor. Allemaal in het kader van een betere wereld. Is natuurlijk gelul, maar dan hebben wij weer wat om over te schrijven.  It’s all about World Pea(r)ce baby!!!

Advertenties

Een Reactie op “STUART WORLD PEA(R)CE

  1. Liefhebbend Voetbalhart

    Mooie post! En mooie knokpartij! Jesus Christ Ronaldo.. Hij zal er zelf niet vies van zijn..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s