LIVE LIVE LIVE – BOCA JUNIORS – FLUMINENSE


0.00 We houden er mee op hier in Waalwijk, 1-2 voor Flu. Veel dank voor de aandacht en hopelijk tot een volgende keer. Ik ga bier drinken, dat moet ook gebeuren.

23.59 Schot Roman van de lijn gehaald, de tijd dringt.

23.57 Ondertussen weinig slotoffensief van Boca en toch ongeevenaard spektakel op de tribunes. Feest mensen… het is hier feest!

23.54 Fred maakt voor de derde keer hands in een aanvallende actie. De scheids heeft er tabak van en dreigt met geel.

23.51 De energie ebt wat weg bij Boca terwijl Flu zich verder door de wedstrijd vegeteert. Alleen Wellington zorgt af en toe voor wat opwinding.

23.47 De eerste wissels, aan beide kanten. Het is niet te zien/horen wie maar Sugar Lee mag blijven staan.

23.46 1-2 nog steeds. Nog 9 minuten.

23.45 Rodriquez (Boca) helpt diverse kansrijke situaties om zeep. Dat ie op Sugar Lee Hooper lijkt, helpt niet bij de vergevingsgezindheid van z’n eigen fans. Het wachten is op z’n wissel.

23.42 Flu dreigt op de counter toch is het Boca dat dubbel en dwars de gelijkmaker verdient.

23.39  Scouts in Europa opgelet. Wellington (Flu) is een uiterst getalenteerde dwerg. Nu kopen, over drie jaar verkopen en je kunt de halve Griekse staatsschuld aflossen.

23.36 Flu werd in 1902 opgericht door Engelsman Oscar Cox. Na een flinke ruzie een aantal jaren later over wie er coach mocht zijn, vertrokken negen spelers naar Flamengo, tot dan alleen maar een roeiclub. Na oprichting van de voetbalafdeling bij Flamengo, ontstond de grote klassieker van Brazilië: Fla-Flu.

23.33 Hoewel voetballend met een zak aardappelen op z’n rug, doet Riquelme af en toe prachtige dingen. Flu wordt wel dreigender in de counter.

23.30 Wegens een blessure speelt Ajax-huurling Dario Cvitanich niet mee bij Boca. Z’n goals hielpen Boca dit najaar aan de titel. Op z’n doorbraak bij Ajax wachten we nog….

23.26 Boca trekt weer manmoedig ten strijde. Een kopbal van Rodriquez scheert de staander.

23.22 Uit het complete totale niets valt de 1-2. Een knappe actie en voorzet van tuinkabouter Wellington wordt binnengewerkt door Deco. Boca laat zich verrassen in de counter.

23.20 Uw scribent is zich er overigens terdege van bewust dat niemand dit live-blog leest. De geringe importantie voor Europa en het wat lastige tijdstip (4u ’s nachts) helpen niet mee. Toch doe ik het met plezier.

23.18 Boca trekt verder ten strijde, de 2-1 hangt in de lucht. Fred gaat ondertussen verder waar ie in Eindhoven gebleven was: hij raakt geen kokosnoot!

23.13 Direct een vrije trap op 20 meter. Roman raakt de paal, in de rebound schiet Somoza raak: 1-1.

23.12 Whitney Housten is inmiddels een week of drie dood. Hier begint gewoon de tweede helft.

23.09 De stand in de poule is als volgt:

1 Arsenal 2-3 +2      2 Flu 1-3  +1       3 Boca 1-1 +0      4 Zamora 2-1 -3

22.59 In de poule van Boca en Flu spelen verder Zamora (Venezuela) en Arsenal de Sarandi (Argentinie). Zamora wordt geleid door de broer van Hugo Chavez, Adan. Toch een feit dat qua trivia leuk is om te weten. Bij Arsenal heeft de almachtige Argentijnse bondsvoorzitter Grondona een vinger in de lauwe pap. Met een ambtstermijn van 28 jaar mag betwijfeld of de AFA een gezonde democratische structuur heeft.

22.52 Rust. We gaan aan de mate hier!

22.50 Het regent kansen voor Boca. Rodriquez mist een-op-een met de doelwachter, Riquelme tettert van punt zestien richting kruising (knappe safe), de aansluitende corner wordt van de lijn gehaald. Flu verdient de voorsprong als Rijkman Groenink z’n bonus.

22.49 Insauralde (Boca) krijgt geel.

22.45 Scheidsrechter Amarilla blijkt een kundig fluitist. Hij is ongetwijfeld politieagent of beleidsambtenaar in Asuncion.

22.40 Boca dringt aan en verdient de gelijkmaker. Het publiek gaat er nog eens achter staan, als Ron Jeremy in z’n beste dagen.

22.34 Boca komt dreigend door na een meesterlijke panna. De verdediging van Flu weet de bal ternauwernood uit de doelmond te krijgen. De Brazilianen bakken er sinds de goal weinig tot niets van.

22.29 De wedstrijd kabbelt gelijk de Loosdrechtse Plassen op een zonnige lentedag.

22.25 De onbetwiste nummer 10 van Boca heeft z’n evenknie bij Fluminense in Deco. U kent hem nog als een van die narrige Portugezen die NL in 2004 en 2006 de das om deden. Beiden lopen erbij als uitgerangeerde vedettes.

22.22 Boca krabbelt wat op en krijgt een vrije trap op 20 meter van het doel. Juan Roman Riquelme achter het leder: net naast.

22.16 Zomaar een goal. Oud-PSV spits Fred doet wat ie in Eindhoven niet vaak deed: iets goeds. Hij kruipt knap voor z’n man bij een hoge voorzet en het is 0-1.

22.12 Speldenprikjes over en weer met een licht overzicht voor Flu. Nog geen grote kansen.

22.09 De wedstrijd staat onder leiding van arbiter C. Amarilla, uit Paraguay. Fijne naam voor een scheids. Z’n assistenten zijn de heren C. Cáceres en C. Franco waarmee de voornamen van het gehele arbitrale trio met een C beginnen. Opmerkelijk!

22.06 Het spel is op de wagen!

22.03 De matadoren van vanavond:

Fluminense: 12. Diego Cavalieri, 2 Bruno, 6 Carlinhos, 7 Thiago Neves, 8 Diguinho, 9 Fred ©, 13 Digao, 15 Anderson, 17 Valencia, 18 Wellington, 20 Deco

Boca Juniors: 1 Agustin Orion, 23 Roncaglia, 6 Caruzzo, 25 Insaurraldo, 3 Rodriquez, 8 Rivero, 18 Romezo, 11 Erviti, 10 Riquelme ©, 7 Mouche, 19 Silva

22.02 Voor de opblijvers: het belooft een spannende avond te worden. De plaatselijke Boca tegen Fluminense uit Rio de Janeiro. Een onvervalste kraker in de Copa Libertadores. Vergeet Messi, vergeet Van Persie, vergeet Joost Broerse. Het podium is aan die dekselse Zuid-Amerikanen!

21.57 Ja mensen, daar zijn we dan LIVE vanuit Estadio La Bombonera in Buenos Aires.

Advertenties

8 Reacties op “LIVE LIVE LIVE – BOCA JUNIORS – FLUMINENSE

  1. Fantastisch verslag, hulde!

  2. Dat is nog eens lekker wakker worden!!! Daar wordt Allard blij van..

  3. Hahaha nice! Het liveblog gaat nog eens heel groot worden in 2012.

  4. Liefhebbend Voetbalhart

    Geniaal!! En zeker voor herhaling vatbaar. Ben er net niet voor op gebleven, maar moet toegeven dat ik het sterk heb overwogen. Maar ook niet-live is het een adembenemend verslag en roept het als vanzelf de ongetwijfeld enerverende beelden op. Chapeau!!

  5. Knap staaltje journalistiek.

  6. Magistraal! Een cocktail van Leo Pagano, Theo Koomen, Frank Kramer, Hugo Walker, Sierd de Vos, Herman Kuiphof en – gelukkig maar – een sliertje Frank Snoeks. Heb eveneens hevig getwijfeld er m’n nachtrust voor op te offeren, maar er wachtte weer ’n zware dag hè.. Evenwel ook in herhaling aan het scherm gekluisterd! Maarten217 en Voetblah hebben historie geschreven! Hulde!!!

  7. Pingback: Lazy saturdays Doordebenen

  8. Pingback: POST-NATAAL LIVEBLOG: AZ – Valencia |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s