DE MAN VAN HET WEEKEND: Henk DoetsHenk Doets of zoiets. Ik weet zijn naam niet meer precies en of hij nu uit Ede, Epe, Edam of Eemdijk kwam, is me ook ontschoten. Maar wat ik wel weet is dit: Henk is een hater. Hij is vast ook wat te dik, heeft nooit gevoetbald of op een bedroevend niveau. Hij kijkt alle voetbalprogramma’s op tv.  Studio Voetbal vindt hij het minst leuk – want publieke omroep – maar hij kijkt het toch. Donderdagavond gaat hij niet naar bed voor Wilfred Genee er verveeld de laatste samenvatting (Olympiakos Piraeus – Spartak Moskou) van de avond heeft uitgeperst en zelfs voor de Jupiler League zet hij de tv niet uit. Henk kijkt alles, maar ergert zich ook voortdurend. Aan het arrogante Ajax, aan Gertjan Verbeek, aan de gebaartjes van Guidetti en de schaarbewegingen van Assaidi.

Afgelopen week was hij zo in zijn wiek geschoten door het gedweep met Lionel Messi dat hij besloot in de pen te klimmen. Dit kon toch niet langer! Dat die dwergdribbelaar vijf goals maakt in de Champions League, maakt hem toch geen halfgod?! Godverdomme, we doen net of ie beter is dan Maradona en Cruijff; terwijl hij gewoon in een veel beter team speelt dan zij! Henk is boos en de wereld moet het weten. Hij schreef een ingezonden brief naar De Telegraaf.

Ik heb een beetje meelij met Henk. En met zijn vrouw die al het voetbal moet trotseren inclusief Henks gekanker erop. Als je je tot brievenschrijven toe ergert aan een briljante voetballer die wars is van sterrendom, lachend schoppen incasseert, opstaat en weer door wervelt; die magistrale passjes afwisselt met slimme goals en die ook nog eens piekt op de momenten dat het moet, dan zijn er ongetwijfeld héél veel andere voetbalaspecten waar je werkelijk aan kapot gaat. Je zou er maar naast moeten zitten, op die lelijke Trendhopper-bank: Godverdegodver, die Huntelaar! Hij maakt wel 34 goals in het seizoen, maar meevoetballen kan ie niet. Zet ‘m in de spits van vv Eemdijk en hij valt niet op!

Arme Henk.

Advertenties

3 Reacties op “DE MAN VAN HET WEEKEND: Henk Doets

  1. hahaha, wat een held ben je dan. Gewoon overal over zeiken. En waarom? Omdat het kan!

  2. Hahahaha. Huntelaar valt ook niet op bij het 6e van vv Eemdijk. Alleen in de derde helft misschien.

  3. Pingback: TIP: PARAGUAY WERELDKAMPIOEN 2014! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s